MacDowall_Hun_chevrolet

Fotó: Eurosport

Alex MacDowall a pole pozícióból rajtolhatott a második hungaroringi futamon, ám az elmúlt hétvégékhez hasonlóan ezúttal sem sikerült igazán jól elkapnia a startot. A Bamboo Engineering angol pilótája harmadikként fordult az első kanyarban, majd szerencsésen megúszta az első körben történt balesetet, és végül dobogóra állhatott. MacDowall úgy érzi, komoly lehetőségek rejlenek az autóba, a rajtokon azonban még dolgoznia kell.
"Túlságosan kiforogtak a kerekek a rajtnál, olyankor pedig nem halad előre az autó. Ennyin múlott az egész. Nagyon sajnálom a dolgot, mert egyébként elég gyorsak voltunk ahhoz, hogy győzzünk" - mondta Alex MacDowall a WorldTouringCars-nak.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
9 ÓRA
"A Chevrolet-val nem könnyű jól rajtolni, ezt még Rob Huff is elismerte. Az autó rendkívül gyors, és ez a legfontosabb. A rajt egy tanulható dolog, kb. az egész történet 1%. Ha sikerült finomhangolnom a rajtjaimat, és kicsit magabiztosabb leszek, szerintem jönni fognak az eredmények, és versenyeket is nyerhetünk."
MacDowall nem örült igazán a Q2-ben elért tizedik helynek (annak ellenére, hogy ez pole pozíciót jelentett a második futamra), mert új érezte, ennél több volt a Bamboo Chevrolet-ben.
"Sajnálom, hogy az időmérőn nem sikerült igazán jó kört futnom. A tizedik hely komoly hátrányt jelentett, különösen ezen a pályán. A versenyen már jobb volt a kocsi, folyamatosan gyorsulni tudtunk a hétvége során. A polenak persze örültem, de sajnos nem sikerült tökéletesen kihasználni. Azért a dobogó nem rossz eredmény."

MacDowall_Hun_arc

Fotó: Eurosport

A carlisle-i versenyző az első futamon bevonatozott a nyolcadik helyre, a másodikon pedig harmadik lett, miután minden erőfeszítése ellenére sem sikerült nyomás alá helyeznie Mehdi Bennanit a BMW-ben. MacDowall élete második WTCC-s dobogóját szerezte.
A soron következő salzburgi pálya elméletileg kedvez a Chevrolet-nek, ám tavaly komoly gondjaik voltak az intenzív gumikopással, és a defektekkel.
"Az autó tavaly nagyon gyors volt a Salzburgringen, de rengeteg defektet kaptunk. Az időmérőn szerintem simán bekerülhetünk az első sorba, ám a versenyen nagyon óvatosnak kell lennünk. Remélem, sikerül ismét az élre állni a Chevyvel, és visszazavarjuk a Hondákat a ketrecükbe."
"Az időmérős beállítások rendben lesznek, de versenyre sokat kell majd dolgoznunk, minél több hosszabb etapot fogunk futni az edzéseken" - zárta MacDowall.
Az angol Magyarországon egy helyet előrelépett a Yokohama kupában, és jelenleg hat pont hátránnyal második csapattársa, James Nash mögött, a bajnokságban pedig a kilencedik helyen áll.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22