Alex MacDowall abban bízik, hogy a suzukai WTCC hétvége után bekerül az első három közé a Yokohama kupában. A Bamboo Engineering fiatal brit versenyzője jelenleg a negyedik helyen áll, és csak hat pont választja el a harmadik Stefano D'Aste-től. A két pilóta ráadásul épp ellentétes periódusban jár, az olasz a remek szezonkezdés után most mintha kezdené elveszíteni a fonalat, az angol viszont az év második felére jött lendületbe. Az elmúlt három forduló során D'Aste 16 pontot gyűjtött a Yokohama kupában, MacDowall ezzel szemben 41-et.
A korábbi BTCC futamgyőztes érdemeit tovább növeli, hogy minden hétvégén pályát is kell tanulnia, hiszen számára valamennyi WTCC-s helyszín ismeretlen. Így van ez a 2.2 kilométeres Suzuka East pályával is, ráadásul MacDowall még Ázsiában sem versenyzett soha. De így volt ez Amerikában és Brazíliában is, mégsem jelentet gondot.
"Szerintem a suzukai pálya is kedvezni fog nekünk. A Cruze tavaly nagyon eredményes volt itt, pedig maximális ballaszttal kellett menniük. Japánban egyébként elég gyakran esik, és nekem az esőben versenyzés az egyik erősségem, úgyhogy az időjárás is besegíthet. Sokat dolgoztam a mérnökömmel, Nick Clipsonnal, hogy megtaláljuk a nekem leginkább megfelelő beállítást. Az utolsó körökben volt a legjobb az autóm, úgyhogy most is lehet esélyünk egy jó eredményre" - utalt arra MacDowall, hogy az elsőkerekes kocsik a futamok végére általában elhasználják az első gumikat.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
A Bamboo tavaly kifejezetten jól ment Suzukában, Darryl O'Young bejutott a Q2-be, a második futamra pedig megszerezte az első rajtkockát. Az első versenyen Jukinori Tanigucsi hetedik lett, ami élete legjobb WTCC-s eredménye. A második futam viszont katasztrofálisan indult, az élről startoló O'Youngot már az első kanyarban kilökték. A hongkongi egyébként nemrég visszatért a silverstone-i csapathoz, és ő lesz MacDowall csapatársa a hátralévő három fordulón.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22