Ma_citroen_loeb_genf

Fotó: Eurosport

A Citroen nemrégiben bejelentett negyedik pilótája, Ma Qing Hua is ott lesz a március végi valenciai kollektív teszten, ahol a WTCC mezőny többi tagjával is összemérheti magát. A kínai pilóta öt futamon indul majd idén, és ha jól teljesít, jövőre akár teljes szezont is mehet a vb-n.
A Kínai Túraautó Bajnokság 1600-as géposztályának korábbi bajnoka, aki a HRT és a Caterham F1-es csapatánál is ment pénteki szabadedzéseken, az európai versenyeket felkészülésnek használná ahhoz, hogy Sanghajban és Makaón alkosson maradandót.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"A Moscow Raceway-en indul majd számomra a szezon, aztán Spa, Sanghai és Makaó következik. Az ötödik versenyről még nem döntöttünk. Elsősorban Kínában szeretnék nagyot robbantani, Sanghai és Makaó is hazai verseny lesz számomra. A megelőző európai hétvégéken megpróbálom majd összeszedni a szükséges tapasztalatot, és igyekszem megszokni az autót valamint a bajnokságot" - mondta Ma az 'fiawtcc.com' oldalnak.
A kínai pilóta több teszten is túl van már a Citroën gyári csapatával, ám a valenciai lesz számára a legfontosabb megmérettetés.
"Az elmúlt hónapokban rövidebb és hosszabb pályákon is mentem Európában, a csapat ugyanis szerette volna tesztelni a képességeimet. Néhány hét múlva Valenciában ismét autóba ülhetek. Az egy hivatalos teszt lesz, ahol tisztább képet kaphatok arról, hol állok a többiekhez képest."
Ma elsősorban formaautós bajnokságokban szerepelt, ám úgy érzi, a túraautózás még az együléses gépeknél is nagyobb kihívást jelent majd a test-test elleni csaták miatt.
Hogy mit hozhat a jövő az idei öt verseny után, az nagyban függ Ma teljesítményétől. A Citroën korábbi sajtóközleményeiből arra lehet következtetni, hogy akár négy gyári autót is indíthatnak 2015-ben, és a cég piaci stratégiái miatt egy ázsiai pilótára mindenképpen szükségük lesz.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21