Hosszú évek kemény, és az átlag néző számára láthatatlan munkája érik be ezen a hétvégén, amikor a WTCC végre amerikai földre teszi a lábát. Marcello Lotti, a túraautó világbajnokság promótere saját elmondása szerint is élete egyik legnagyobb célját érte el azzal, hogy sikerült elvinnie  a bajnokságot az Egyesült Államokba. Főleg, hogy jelenleg úgy tűnik, nem csak egyszeri látogatásról lesz szó, az Infineon Raceway ugyanis három évre írt alá az Eurosport Events-el.
"Nagyon büszke vagyok rá, hogy itt lehetünk. Az amerikai WTCC forduló egy történelmi pillanat a bajnokság számára, hiszen először rendezünk verseny az Egyesült Államokban" - mondta Lotti a WTCC első hivatalos amerikai sajtótájékoztatóján.
Az olasz sportvezető saját elmondása szerint 2009 óta foglalkozott komolyan az USA meghódításával, de a nagyon feszes versenynaptár miatt csak 2011-re került elérhető közelségbe a nagy utazás.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
"Az elmúlt évek során az észak-amerikai WTCC forduló volt az egyik legfontosabb célunk. Az Egyesült Államok egy nagyon fontos piac az autógyártók számára, és lenyűgöző motorsport múlttal rendelkezik. Nagyon boldog vagyok, hogy elértük a célunkat, és elhoztuk a WTCC-t Sonomába" - zárta Lotti.
A San Franciscoban rendezett sajtótájékoztatón Lotti mellett Tom Chilton, Rob Huff és Pepe Oriola válaszolt az újságírók kérdéseire.
Fotó: WTCC Media
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48