Jaime Puig, a SEAT Sport vezetője néhány hete a TouringCarTimes-nak egyértelműen kijelentette, hogy jövőre biztosan nem indítanak gyári csapatot a WTCC-ben, a Túraautó Hírblog megkeresésre pedig a spanyolok azt válaszolták, egyelőre semmilyen információval nem szolgálhatnak arról, lesz-e új autó. A jelenlegi Leónt még 2005-ben építették, ráférne tehát egy komoly frissítés, 2013-ban pedig piacra dobják az utcai változat harmadik generációját. Marcello Lotti szerint  a spanyolok valójában már javában dolgoznak a háttérben.
"Nem könnyű Jaime Puig-al beszélgetni. Mindig azt mondja, hogy a barátom, de aztán nem árul el semmit (nevet). Pedig tudom, hogy lenne mit. Tudom, hogy fejlesztik az új SEAT Leónt 2014-re, amely a VW gyári motorjával megy majd" - nyilatkozta Lotti a SpeedWeeknek.
A VW alatt a Volkswagen Polo WRC raliautó motorjára gondolhatott Lotti, hiszen a jelenlegi SEAT-ok a francia ORECA cég motorjaival futnak. Persze jó kérdés, miből épít új kocsit a spanyol márka, amely közismerten nehéz anyagi helyzetben van.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
"Valóban nincs pénzük, de mégis építenek új autót. Hamarosan megszülethet a végső döntés - már közel járunk hozzá. Elég sok ügyfele van a márkának, úgyhogy remélem a jövőben úgy határoznak, hogy gyári csapatot is indítanak" - tette hozzá a WTCC első embere.
Hogy honnan juthat hozzá a szükséges forrásokhoz a SEAT Sport? Mondjuk a Volkswagentől, az anyacég ugyanis a lehetőségekhez mérten egész jó állapotban van.
"Szerintem a VW is így látja jónak. Beszéltem Jost Capitoval, a VW Motorsport főnökével, és azt mondta, kedveli a WTCC-t" - zárta Lotti.
externalFONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.http://wtccblog.hu/?p=3138None
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05