Lotti_EuspEvent_opener

Fotó: Eurosport

Marcello Lotti azzal számol, hogy legalább négy különböző márka épít majd autót a 2014-es új technikai szabályok szerint. Ez nem azt jelenti, hogy az olasz sportvezető négy gyári alakulattal kalkulál, hiszen vannak gyártók - mint például a SEAT - amelyek valószínűleg továbbra is privát csapatokon keresztül lennének jelen a WTCC-ben. Lotti erről az Eurosport Events szokásos évnyitó motorsportos eseményén beszélt, amelyet Münchenben rendeztek.
"Az idei szezon egy híd, amely átvezet bennünket a 2014-es új, evolúciós szabályok korszakába. Nagyon elégedettek vagyunk az idei mezőnnyel, amelyben öt különböző márka képviselteti magát, és annak is örülünk, hogy idén ellátogathatunk Oroszországba. Eközben azonban már a következő évaddal is foglalkozunk, és azzal számolunk, hogy legalább négy új specifikációjú típust homologizáltatnak majd" - mondta Lotti.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
Vegyük csak számításba a lehetőségeket. A Honda helyzete biztos, ők már dolgoznak az új autón. Bár hivatalos bejelentést nem tettek, de a Lada maradása is igen valószínűnek tűnik, hiszen az oroszok épp most szálltak be a világbajnokságba, komoly terveik vannak, és a Granta is jónak tűnik. A maradék három márka közül a SEAT tűnik a legbiztosabbnak, elég sokat pletykálnak arról, hogy a spanyolok már építik az új León versenyváltozatát, amellyel privát csapatok indulhatnak.
A negyedik típus pedig a Citroen kell, hogy legyen, elvégre az ő kedvükért hozták előre egy évvel az új szabályok bevezetését. A Chevrolet valószínűleg végleg eltűnik majd a mezőnyből, ám lehet, hogy inkább átalakul, hiszen Ray Mallock korábban megerősítette a WorldTouringCars-nak, hogy több gyártóval is tárgyalásokat folytatnak. Egyelőre a BMW sem mutat túl nagy érdeklődést az új WTCC szabályok iránt, így a 320-asok is kikophatnak a mezőnyből. Persze nem egyből, hiszen az első szezonban valószínűleg párhuzamosan futnak majd az új és a régi technikák.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23