FIA WTCC Hungaroring, Hungary 4-5 May 2013

Fotó: Eurosport

Marcello Lotti, a WTCC alapítója és most már csak egykori általános igazgatója az Autosport magazinnak nyilatkozott először távozásáról, és a brit hetilapnak megerősítette, már nem ő a Túraautó Világbajnokság első embere.
Az olasz sportvezető 1999-ben az utolsó pillanatban mentette meg hazája túraautó sorozatát, amit először Európa-bajnoki, majd 2005-ben világbajnoki rangra emelt. A WTCC történetének legnagyobb megújulását viszont már nem érte meg, a friss technikai szabályok bemutatkozásának előestéjén szakított a sorozatot szervező Eurosport Events-el.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
"Úgy döntöttünk az Eurosport Events-el, hogy befejezzük (a közös munkát). Hosszú ideje tárgyaltunk már, mivel akadt pár változtatási javaslatom, amit azonban ők nem akartak elfogadni. Nekem is megvolt a saját elképzelésem, hogy mikét kéne tovább vinni a bajnokságot, és nekik is, végül azonban nem találtunk közös nevezőt" - mondta Lotti az Autosportnak.
Ahogy arról korábbi cikkeinkben már beszámoltunk, Francois Ribeiro veheti át az olasz góré helyét, ő végezné a mindennapi feladatokat, munkáját pedig a Chevrolet gyári programjának korábbi vezetője, Eric Néve segítené tanácsadóként. Ribeiro jól ismeri a WTCC belső ügyeit, hiszen Lotti egyik segítőjeként dolgozott az elmúlt évek során.
"Azt gondolom ez (a felállás) megfelelő egyensúlyt jelentene. Eric érkezésével működhet a dolog" - méltatta lehetséges utódait a távozó általános igazgató.
Az Eurosport Events egyelőre nem adott ki hivatalos tájékoztatást az ügyben, ám továbbra is azt ígérik, hamarosan a nyilvánosság elé állnak a részletekkel. Az Autosport magazin csütörtököm megjelenő legfrissebb száma részletesen foglalkozik majd a Lotti-kérdéssel, mi pedig fordítunk, amilyen gyorsan csak tudunk.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33