A Citroen párizsi bejelentése újra megmozgatta a WTCC egyébként is hullámos vizét, az elmúlt napokban szinte valamennyi jelentős autósportos szaklap foglalkozott a témával. A világ egyik vezető magazinjának tartott Autosport például fél oldalas cikket jelentetett meg "A Citroen felpörgetheti a WTCC-t" címmel, melyben Marcello Lotti mondta el véleményét a WTCC kilátásairól, és a francia gyár lehetséges érkezéséről. Az olasz sportvezető rendkívül optimista a bajnokság jövőjét illetően, elmondása szerint 2014-ben legalább öt márka versenyezhet majd a világbajnoki címért.
"Arra számítunk, hogy több gyártó is csatlakozik még a Hondához és a Ladához. Bízunk benne, hogy a SEAT is fenntartja jelenlétét, és miért ne remélhetnénk nagyobb szerepvállalást a Fordtól valamint a BMW-től" - mondta Lotti.
A WTCC első embere szerint a Citroen érdeklődése nagyon fontos a bajnokság számára.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
16 ÓRA
"Nagyszerű dolog, ha egy olyan jelentős motorsport múlttal rendelkező gyár, mint a Citroen más kategóriák felé is nézelődik. A múltban versenybe szálltak a terepraliban, aztán jött a WRC, most pedig éppen a WTCC-t mérlegelik."
Lotti szerint egyébként nem feltétlenül az a világbajnokság érdeke, hogy minél több gyártó adja le nevezését.
"Ennél sokkal fontosabb, hogy minden résztvevő gyár odategye magát a bajnokság népszerűsítése, promótálása és marketing munkája mögé. Szerintem a Citroentől erre lehet számítani" - zárta az olasz.
A WTCC első embere mellett a Honda európai motorsport főnöke, William De Braekeleer is üdvözölte a francia gyár bejelentését.
"Érkezésük jót tehet a bajnokságnak. Nem csak azért, mert rendkívül erős hagyományokkal rendelkeznek, hanem mert egy olyan nagy nevet is hoznának magukkal, mint Sebastien Loeb" - idézi az Autosport De Braekeleert.
Az brit magazin értesülései szerint egyébként még nem dőlt el, hogy a DS4 vagy DS5 jelenti-e majd a Citroen jövőbeli S2000-es autójának alapját, az viszont biztos, hogy a franciák mindkét lehetőséget megvizsgálják.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32