Marcello Lotti, a WTCC első embere is megszólalt a tegnapi nap meglepetéshíre kapcsán, mely szerint az elmúlt két szezon egyetlen gyári csapata, a Chevrolet 2012 után kiszáll a Túraautó Világbajnokságból. A 2013-as kilátások tehát némileg romlottak a sorozat számára, hiszen eddig úgy tűnt, jövőre a Chevrolet ellen harcba szállhat egy új gyári istálló, a Honda. Most azonban úgy fest, hogy egyedül a japánoknak lesz gyártó által támogatott programja, miközben akad még néhány márka, amely adós a hivatalos bejelentéssel (SEAT, Lada).
"Ilyen a motorsport. A gyártók jönnek, aztán mennek. Más bajnoksággal is megesett már ilyen a múltban, és meg fog a jövőben is, de az élet megy tovább. Búcsút intünk a Chevroletnek, amely egy igen értékes partner volt, méghozzá a motorsportok világában szokatlanul hosszú időn keresztül. Közben viszont készülünk a Honda üdvözlésére, és tárgyalunk más gyártókkal is, akik érdeklődnek a bajnokság iránt" - mondta Lotti a TouringCarTimesnak.
"Szeretnénk köszönetet mondani a Chevroletnek, hogy az elmúlt nyolc évben támogatta a WTCC-t. Az első nap csatlakoztak hozzánk, miután úgy döntöttek, hogy az USA mellett szeretnék nemzetközi színtérre vinni a márkát. Kitartóak voltak, aktívan és sikeresen használták ki a WTCC-ben rejlő nemzetközi lehetőségeket, jó építették fel a márkát. Kölcsönösen hasznunk származott ebből az együttműködésből. Tiszteletben tartjuk távozási szándékukat, és tovább dolgozunk azon, hogy a WTCC egy hatékony promociós lehetőség maradjon" - tette hozzá Olivier Fisch, a WTCC kereskedelmi jogait birtokló Eurosport Events ügyvezető igazgatója.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
Bár a Chevrolet mint gyártó távozik, a Cruze-ok valószínűleg - privát kézben - maradnak a világbajnokságon, és várhatóan pár éven keresztül még komoly tényezők maradnak a mezőnyben.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05