Stefan Ziegler, a Motorsport-Total újságírója még Marrakeshben beszélgetett hosszasan Marcello Lottival, a WTCC általános igazgatójával, a kis komisz azonban csak apránként adagolja az információkat. :) Most azonban végre ahhoz a részhez jutott, amely talán a legjobban érdekli a WTCC rajongókat, nevezetesen, hogy mely gyártók érkezhetnek az új szabályok bevezetésekor.
Az olasz sportvezető arra számít, hogy az érdeklődők "május előtt" meghozzák a végleges döntést, és az érkezők között lehetnek gyári alakulatok, valamint olyanok is, akik "csak" privát csapatoknak adják ki a technikát.
"Engem nem elsősorban az érdekel, hogy hány gyári csapat lesz, inkább azzal foglalkozom, hogy hány márka homologizáltat autót az új szabályok szerint. Aki ezt megteszi, annak nyilván fontos a sorozat, különben nem költene pénzt a fejlesztésre. Az már más kérdés, hogy lehet-e így (gyári csapat nélkül) igazán jó eredményeket elérni a bajnokságban" - mondta Lotti a Motorsport-Totalnak.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
A WTCC első embere nem akart találgatni, hogy mely márkák esetében várható gyári csapat indítása.
"Amíg nincs aláírt szerződés, addig nincs értelme erről beszélni. Jobb az óvatosság."
Az érdeklődő gyártókról viszont mondott néhány szót, és ez alapján ígéretesnek tűnik a helyzet.
"A SEAT, a Honda és a Lada készen áll arra, hogy új autót építsen. Hogy gyári vagy privát szinten, az más téma, erről majd a gyártók fognak dönteni, várhatóan a következő két hónap során. A Citroen szintén érdeklődik, de ezt már régóta tudjuk. Ők is benne vannak az FIA technikai munkacsoportjában, akárcsak a Renault és a Subaru. Ők ugyan még nem nyilatkoztak a terveikről, de együtt dolgoznak a szabályalkotókkal. Rajtuk kívül két további gyártóval folynak még egyeztetések" - tette hozzá Lotti.
Az említett további két gyártóról azonban mást nem árult el.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23