Marcello Lotti a SpeedWeek magazinnak elárulta, őt is meglepetésként érte a Chevrolet nyári bejelentése, hogy a 2012-es szezon végeztével gyári szinten kiszállnak a Túraautó Világbajnokságról. A WTCC első embere azonban nem aggódik, jónak tartja a sorozat kilátásait, és valahol meg is érti az amerikai márka búcsúját.
"Meglepett a dolog, mert az eredeti tervek szerint a Chevrolet 2013 végéig maradt volna. Eléggé bosszantott a dolog, de ha egy márka kilenc évet tölt el valahol, és már mindent megnyer, akkor marketing fejjel gondolkodva tényleg bármi megtörténhet. A Chevrolet egy évvel korábban távozott, ez benne van a versenysportban. Meglepett, de azért nem sokkolt" - fogalmazott Lotti.
Az olasz sportvezető valószínűleg azért is tudta ilyen könnyen "elengedni" az aranytojást tojó tyúkot (a Chevrolet a bajnokság szponzorálásából is kivette a részét), mert több jelentős érdeklődő is megjelent a láthatáron. Lotti szerint nem áll rosszul a WTCC.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
"Jön a Honda, és érdeklődik a Citroen is, ők 2014-ben érkeznének Sébastien Loebbel. Ez már elég egy jó szezonhoz. Az utolsó idei versenyünkön, Makaón, 29 autó állt rajthoz, és azzal számolok, hogy jövőre 24-25 fős lehet a mezőny, amivel elégedett is lennék. A Honda egyébként legalább két évre tervez, és most éppen egy második csapatot keresnek, ami egy privát istálló lesz. Még nincs minden kőbe vésve, de dolgoznak rajta."
Olvasd tovább a cikket az Eurosport oldalán!
externalFONTOS! Kérlek, állítshttp://wtccblog.hu/?p=3138Noned be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28