Alig néhány nappal azt követően, hogy Suzukában bebiztosította a világbajnoki címet, José Maria López meghívást kapott a szokásos év végi autósportos mega rendezvényre, a Bajnokok Tornájára. Az argentin pilóta először szerepel majd a "barátságos" gálán, amelyet az idei évben Barbadoson rendeznek.
A 31 éves Pechito tavaly a Wiecher Sport színeiben egy hétvégén állt rajthoz a WTCC-ben, és egyből futamot nyert a már messze nem versenyképes BMW 320 TC-vel. Az idei évre így szerződést kapott a Citroen gyári csapatától, és némi meglepetésre a négyszeres világbajnok Yvan Mullert fölényesen legyőzve, első teljes évében világbajnok lett.
A szezon során eddig összesen kilenc futamot nyert meg, és ha Makaón még egyszer felállhat a dobogó tetejére, akkor megdönti Yvan Muller csúcsát az egy szezonban aratott győzelmek tekintetében.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
López nagyon komoly ellenfelekkel találkozik majd Barbadoson, biztosan ott lesz a RoC mezőnyében a kilencszeres Le Mans győztes Tom Kristensen, a Bajnokok Tornája címvédő Romain Grosjean, az Indy500 győztes Ryan Hunter-Reay, a NASCAR sztár Kurt Busch, az ausztrál V8 Supercars legenda Jamie Whincup, a 2014-es ralikrossz világbajnok Petter Solberg és a Williams F1 által támogatott hölgyversenyző, Susie Wolf is. A RoC további indulóit később nevezik meg.
"Egy csodálatos év van a hátam mögött, aminek tökéletes lezárása lesz a Bajnokok Tornája. Csak Argentína után kezdtem el foglalkozni az összetettel, és onnantól egyre nagyobb volt rajta a nyomás, ezért örülök, hogy sikerül pontot tennem a végére. Korábban is nyertem már bajnokságokat, de a világbajnoki cím különösen jó érzés." - mondta López a RoC hivatalos honlapjának.
A WTCC mezőnyéből eddig három pilóta kapott meghívást a rendezvényre, a háromszoros világbajnok Andy Priaulx 2006 és 2012 között állandó vendég volt, és kétszer is döntőbe jutott a brit csapattal. Yvan Muller 2000-ben, illetve 2006-2009-ig volt tagja a mezőnynek, és első évében Regis Laconi valamint Gilles Panizzi oldalán megnyerte a RoC Nemzetek Versenyét. A legtöbbször Sebastien Loeb tűnt fel a meghívottak között, a ralilegenda háromszor győzött egyéniben, 2004-ben pedig Jean Alesivel a Nemzetek Versenyében is első lett.
A Bajnokok Tornáját december 13-án és 14-én rendezik Barbadoson, a Bushy Park Circuit-en, ám amióta a szervezők elvették a közvetítés jogát az Eurosporttól, a magyar nézők sajnos egyre nehezebben tudják nyomon követni az eseményeket.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21