Alig telt el két nap azóta, hogy a José Maria López Suzukában megnyerte élete első túraautó világbajnoki címét, de hazájában, Argentínában már most azt találgatja a sajtó, merre vezethet tovább a rendkívül gyors és nagyon szimpatikus pilóta útja.
López az idei évben igazolt a Citroen gyári WTCC-s csapatához, miután három alkalommal is megnyerte a legrangosabb argentin túraautó sorozatot, a Super TC2000-et. Mivel márkatársai között ott volt a sorozat koronázatlan királya, a négyszeres világbajnok Yvan Muller is, eleinte kevesen fogadtak volna Pechito győzelmére, a 31 éves argentin viszont klasszis teljesítményt nyújtott egész évben, és meggyőző fölénnyel nyert a francia előtt.
A dél-amerikai sajtó szerint pedig López nagyszerű teljesítménye mások figyelmét is felkeltette az öreg kontinensen. A Corsa magazin úgy tudja, a Mercedes szívesen látná őt a Német Túraautó Bajnokságban, ahol idén csúnya vereséget szenvedett a BMW-től és az Auditól. A legjobb mercis pilóta, Christian Vietoris, mindössze negyedik lett az összetettben, érthető hát, ha szeretnének egy győztes formában lévő versenyzőt.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
5 ÓRÁJA
Az értesülésről magát Pechitot is megkérdezték, aki azonban tagadta, hogy a DTM-be tartana, és kijelentette, jövőre a Citroennel szeretné megvédeni címét a WTCC-ben. A cikk írója szerint azonban ez még mindig nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az új közönség kedvenc idővel Németországba kerüljünk, hiszen a francia márka régóta játszik a gondolattal, hogy egy nap kihívja kontinentális ellenfeleit a DTM-ben.
Ez azonban csak az értesülés egyik fele Lópezzel kapcsolatban, a másik talán még ennél is érdekesebb. A cikk szerzője szerint ugyanis Pechitonak elég zsúfolt éve lehet 2015-ben, mivel a WTCC mellett részben ismét megnyílhatnak előtte a Forma-1 kapui. Állítólag az egyik F1-es istálló szemet vetett a túraautó világbajnokságon domináló argentinre, és szeretne tesztpilótai állást kínálni neki. A cikk kérdőjelesen a McLaren nevét említi.
A wokingi alakulatnál jelenleg a belga szuper tehetség, Stoffel Vandoorne tölti be a teszt- és tartalékpilóta szerepét, ám több olyan csapat is létezik, amely nem csak egy versenyzőt igazol erre a posztra.
Pechito pályafutása elején egyszer már nagyon közel járt a Forma-1-hez, négy éven keresztül volt a Renault tehetséggondozó programjának tagja, tesztelt a francia gyárnál és a Minardinál is. 2010-ben az alakuló USF1 istálló szerződtette, ám a projekt végül bedőlt, mielőtt elindult volna.
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25