José Maria Lopez sokakat meglepett idény eleji teljesítményével, az argentin pilótától veretes múltja ellenére is csak kevesen vártak ennyire sikeres bemutatkozást. Pechito négy forduló alatt két futamot nyert, kétszer szerezte meg a pole pozíciót, és világbajnok márkatársait megelőzve vezeti az összetettet.
Lopez az argentin TC2000-es bajnokság háromszori megnyerése után lépett fel a WTCC-be, és úgy érzi, hazája túraautó sorozatában vannak még néhányan, akik hasonló teljesítményre lennének képesek, igaz, anyagilag nem járnának jobban, hogy átjönnének a Túraautó Világbajnokságba.
"Több olyan versenyzőit is tudnék mondani, aki nagyszerű eredményeket érhetne el, ha átjönne, de nem könnyű meghozni egy ilyen döntést. Argentínában az autóversenyzés nagyon erős gazdasági háttérrel rendelkezik. Én képtelen voltam nemet mondani (a Citroen hívásának), és örülnék, ha még valaki átigazolna, hogy együtt mutassuk meg, mennyire erős az argentin motorsport" - mondta Lopez az Autosportnak.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
18 ÓRÁJA
Yvan Muller, aki egyelőre a Lopez-remeklés egyik szenvedő alanya, picit másképp látja ezt a kérdést:
"Nem, én úgy érzem, egy argentin bőven elég..." :)
Bár a WTCC legerősebb gyári csapatának tagjaként eszében sincs panaszkodni, Lopez számára mégsem volt könnyű hátat fordítani a TC2000-nek és hazájának.
"Nagyon jól érzem magam itt, de nem volt egyszerű meghozni a döntést. Hátra kellett hagynom a családomat, a barátaimat, és messze kerültem az otthonomtól, Rio Salvadortól."
A Lopez családban egyébként nagy hagyománya van az autósport imádatnak, ezt a gyerekek névválasztása is mutatja. Pechito kizárólag egy 12 generációra visszatekintő tradíció miatt nem az ötszörös F1-es világbajnok Juan Manuel Fangio nevét kapta. A Lopez famílián belül ugyanis hosszú évtizedek óta szokás, hogy az első fiúgyermeket José Maria-nak hívják, így a Juan Manuel név Pechito öccsének jutott.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48