Lopez_arg_bmw

Fotó: Eurosport

José Maria "Pechito" López, Argentína talán jelenlegi egyik legjobb versenyzője hazai pályán mutatkozhat be a WTCC-ben.
A négyszeres nemzeti bajnok és hazai hős, aki a TC2000, a Top Race és Super TC2000 sorozatban is bajnok lett, a Termas di Rio Hondoban sorra kerülő hétvégéről beszélt.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP
Te vagy a második argentín versenyző, aki WTCC versenyen indul Leonel Pernía 2010-es szereplése után. Izgatott vagy?
"Természetesen izgatott vagyok! Nekem is felajánlották a lehetőséget 2010-ben, ám akkor vissza kellett utasítanom, mert a TC2000 bajnoki címért harcoltam. Most újra itt volt az esély, és pont a legjobbkor. Nagyon büszke vagyok, hogy saját hazámat képviselhetem a világbajnokságon, és meg szeretném köszönni az Automóbil Club Argentino-nak, valamint az esemény promoterének, hogy lehetőséget kínáltak nekem."
Te vagy az egyik legtapasztaltabb és legversenyképesebb pilóta Argentínában. Rendszeresen szerepelsz a Turismo Carretera, a Super TC2000 és a Top Race bajnokságban. Mit gondolsz a WTCC-ről, már ami az autókat és a kihívást illeti?
"Szerencsés fickó vagyok. Alkalmam nyílt sokféle autóval versenyezni mind Argentínában, mind pedig Európában, szóval jó tapasztalat lesz számomra, hogy kipróbálhatom, milyen a WTCC-ben versenyezni ezekkel az autókkal. Technikai szempontból úgy hiszem, hasonlítanak az itteni TC2000 gépekre."
A korábban már versenyeztél WTCC-s pilóták ellen, amikor részt vettek a Buenos Aires-i 200 mérföldes versenyen. Lenyűgöztek?
"Mindig lenyűgöztek, amikor Argentínába jöttek. Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Gabriele Tarquinivel oszthattam meg az autómat. Jó lesz újra látni őt, versenyezni vele és a többiekkel."

Lopez_dobogon

Fotó: Eurosport

Te leszel az egyetlen pilóta a Termas de Río Hondo-is eseményen, aki ismeri a pályát. Szerinted mennyi előnyöd származhat ebből, tekintve hogy a WTCC-ben elég kevés idő áll rendelkezésre a tesztelésre.
"Szerintem ebből csak a pénteki teszten lesz előnyöm. A WTCC-ben van néhány olyan pilóta, akik a túrautózás legjobbjai közé tartoznak, így arra számítok, hogy nagyon gyorsan megtanulják majd a pályát."
A Wiechers-Sport BMW-jét fogod vezetni. Mind a csapat, mind pedig a márka erősnek bizonyult, a tavalyi, illetve az idei szezonban is nyert versenyeket. Mik az elvárásaid teljesítmény és eredmények tekintetében?
"Mindenképpen igyekszem a legjobbat nyújtani. Mindig száz százalékot beleadok, amikor versenyzem és az a célom, hogy jó eredménnyel örvendeztessem meg a csapatot és az argentin szurkolókat."
Ez lesz a WTCC első látogatása Argentínába. Mit gondolsz, hogy fognak reagálni az argentin szurkolók? Nagy tömegre számítasz?
"Az argentinok nagy motorsport rajongók. Igen, arra számítok, hogy sokan kijönnek majd a pályára."
Argentínában több túraautó bajnoki címet nyertél különböző kategóriákban és elég közel kerültél a Forma 1-hez is. Szívesen futnál teljes idényt a WTCC-ben?
"Az az álmom. Amióta visszatértem Argentínába 2006-ban, sok jó dolog történt velem. Ugyanakkor, továbbra is arra gondoltam, hogy majd visszatérnék Európába és egy, a WTCC-hez hasonló magas szintű bajnokságban versenyeznék."
Fotó: WTCC Media
Írta: Marton László
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00