Elmondani is nehéz, milyen régen vártam már arra, hogy ezt leírhassam: a hétvégén ismét WTCC fordulót rendeznek!!! A Túraautó Világbajnokság megkezdi a négyfutamos ázsiai túrát, az első versenyt a kínai főváros, Peking közelében, a Goldenport Parkban rendezik.
Nagyon nem kell ecsetelni, hogy a Citroen számára mennyire fontos ez a hétvége, a francia márka igen erőteljesen koncentrál a kínai piacra, különösen a C-Elysée típussal, amely ráadásul nem is teljesít rosszul az ázsiai országban. A Citroen háza tájáról nem érkeztek nagy volumenű hírek az elmúlt két hónapban, ám a pilóták ettől még szorgalmasan készültek a pekingi hétvégére.
Az összetett papíron még nyitott, valójában azonban óriási csodának kéne történnie, hogy végül ne José Maria Lopez legyen az idei világbajnok. Az argentin, aki két hónapja mindent vitt hazai versenyén, 60 pont előnnyel vezet Yvan Muller előtt, és óvatos versenyzésre készül a hátralévő négy fordulóban.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Eddig nem akartam a bajnoksággal foglalkozni, mert túl kicsi volt köztünk a különbség, de most már 60 pont az előnyöm, és ez egy egészen más helyzet. Azt nem mondom, hogy teljesen megváltozik majd a hozzáállásom a következő hétvégéken, de előfordulhat, hogy inkább megelégszem majd egy kicsit gyengébb eredménnyel, mint hogy túl nagy kockázatot vállaljak" - mondta Lopez.
Matematikailag ugyan még Sebastien Loeb, Tiago Monteiro, Gabriele Tarquini, Tom Coronel és Michelisz Norbi is esélyes a bajnoki címre, valójában azonban egyedül a négyszeres világbajnok Yvan Mullerről lehet elképzelni, hogy megnehezítheti az argentin dolgát.

Muller_arg

Fotó: Eurosport

"Kizárólag a számokat nézve még van esélyem, de ha realista vagyok, ki kell mondanom: ezt a hátrányt lehetetlen ledolgozni, hacsak Pechito nem kerül nagy bajba, és nem hoz össze pár nullapontos hétvégét. Csak akkor kezdenék el hinni a bajnoki címben, ha Makaóra is úgy érkeznénk, hogy még van esélyem, ott ugyanis bármi megtörténhet. A lelkem mélyén viszont tudom, ez José Maria éve" - tette hozzá Muller.
A kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb már korábban kijelentette, nem foglalkozik a világbajnoki címmel, mert nem tartja magát esélyesnek rá, inkább tanulni szeretne a 2015-ös évadra.
"Ott szeretném folytatni, ahol Termasban abbahagytam. Igyekszem tartani a helyem a mezőnyben, és kihasználni az adódó előzési lehetőségeket. Ezek azok a dolgok, amiket nem lehet gyakorolni, csak versenyben tudja megtanulni az ember" - fogalmazott a francia.
Pekingben visszatér a mezőnybe a Citroen negyedik pilótája, Ma Qing Hua is, vele azonban majd egy külön cikkben foglalkozunk. A Citroen egyébként Kínában bebiztosíthatja a gyártók világbajnoki címét, ha sikerül 48-cal több pontot szereznie, mint a Hondának.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21