Lopez_citroen_Test

Fotó: Eurosport

Közeledik december 16-a, amikor a Citroen Versailles-ban nagyszabású sajtótájékoztatón jelenti be harmadik WTCC-s pilótáját, illetve a rali világbajnokságra szerződtetett versenyzőit. Bár a franciák igyekeznek mindent titokban tartani, az általános vélekedés szerint a korábbi Renault F1 tesztpilóta José Maria López a túraautós ülés első számú várományosa.
López az elmúlt néhány hónap során kétszer is tesztelt a Citroennél, ami azért nagy dolog, mert a kiszivárgott hírek szerint a két igazolt gyári pilóta, Yvan Muller és Sebastien Loeb mellett csak ő és Robert Kubica kapott lehetőséget a C-Elysée S2000-el.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
18 ÓRA
Argentin források szerint Pechito élt is a lehetőséggel, hiszen rendre gyorsabb volt, mint a Citroen legnagyobb sztárjának számító kilencszeres ralivilágbajnok Loeb, sőt, alkalomadtán a négyszeres túraautó világelső Mullert is megverte.
Ha a francia márka végül tényleg a USF1 korábbi igazolt pilótájára szavaz, a december 16-ai sajtótájékoztató komoly fejtörést okozhat. Lópeznek ugyanis 15-én még Argentínában kell lennie, hiszen akkor rendezik a Top Race V6 sziluett túraautó bajnokság idényzáróját, és a 30 éves córdobai jelenleg két pont előnnyel vezeti az összetette az elmúlt négy év bajnoka, Augustin Canapino előtt.
Itt egy korábban már közzétett videó Lopez első citroenes tesztjéről, hátha valaki lemaradt róla:
De ha már a Citroennél tartunk. Néhány napja több portálon is megjelent a hír, mely szerint Dani Sordo elhagyja a francia márka ralicsapatát, és a Hyundaihoz igazol. Mindez arra enged következtetni, hogy már készítik Robert Kubica helyét, ami jó hír a lehetséges WTCC-s indulás szempontjából is.
Fotó: Citroen Racing
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32