Lopez_pr_arc

Fotó: Eurosport

Ismét rendkívül szoros volt az időmérő edzés hajrája, a három citroenes pilóta között csak minimális különbségek alakultak ki. Sebastien Loeb ezúttal visszavágott José Maria Lopeznek, és a Paul Ricardon övé lett a pole 94 ezreddel az argentin előtt.
Csuti Laci pedig nagyon jól kiszúrta, hogy mely kanyar döntött a két rivális között. A hetesben Lopez kétszer "simogatott bele" a fékkel, Loeb viszont csak egyszer, és ezen múlt az első rajkocka.
WTCR
HIVATALOS! Négy autóval tér vissza idén a Zengő Motorsport a WTCR-be
4 PERC
"Szerintem Seb a hetes kanyarban szerezte az előnye jelentős részét, ahol ő rendkívül gyors volt, én viszont nem éreztem magamat tökéletesen magabiztosnak fékezéskor. Ha ennyire jó ellenfeleid vannak, ilyen apróságok döntenek" - mondta Lopez az időmérő után.
Loeb nem elemezte ilyen részletesen a Q3-at, ő inkább fürdött a sikerben, hiszen hazai pályán sikerült megszerezni a pole-t. Elégedett volt az autóval és a csapattal is, azt pedig külön kiemelte, mekkora öröm számára, hogy versenyben van két ilyen tapasztalt túraautóssal.
"Izgalmas lesz a holnapi nap, biztos vagyok benne, hogy a csapattársaim igyekeznek majd nyomás alá helyezni" - tekintett előre a francia klasszis.
Például Yvan Muller, akinek második próbálkozásra sem jött össze a Q3-as gyors kör. Marrakeshben levágta a sikánt, most pedig egy kicsit hibázott valahol. Bár azt pontosan ő sem tudja, hol.
"Úgy éreztem, egy egész jó kört raktam össze a Q3-ban, úgyhogy meg kell néznem a telemetriát, mert pontosan nem tudom, hol veszítettem időt. A mérnököm szerint a második szektorban" - mondta Muller a TouringCarTimes-nak.
A négyszeres világbajnok Loebbel ellentétben úgy látja, a rajtnál nem változik majd a sorrend köztük, és utána sem lesz egyszerű előzni a pálya jellege miatt. Yves Matton mindenesetre leszögezte, ha nem lesznek a marrakeshihez hasonló műszaki aggodalmak (melegedtek a fékeke), szabadon csatázhat a három versenyző.
A meteorológia holnapra hűvös időt (15-16 fok) és esőt ígér, ami még jobban összekuszálhatja a szálakat. A márkák közül a Honda, a Citroen és a Lada is tesztelt vizes pályán, és emlékeim szerint a japánok a Paul Ricardon hátrányban voltak a franciák mögött esőben. Persze az csak egy teszt volt...
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
5 ÓRA
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21