Ahogy arra számítani lehetett a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb nem tarthatta meg a második sanghaji futamon szerzett negyedik helyét, mivel a felügyelők egy utólagos áthajtásos büntetést szabtak ki rá Yvan Muller kilökéséért.
A francia pilóta márkatársa mögött haladt a második futam első köreiben, aki Hugo Valente Chevrolet-ját próbálta megelőzni. A hosszú egyenes utáni kanyar féktávjánál Muller benézett a franciának, de visszahúzódott mögé, Loeb azonban látszólag úgy érezte, ezen a ponton be kell esnie a négyszeres világbajnok mellé belső ívre.
A ralisztár azonban elmérte a féktávot, és belecsúszott az előtte haladó négyszeres világbajnok C-Elysée-jébe. Az ütközés olyan szerencsétlenül történt, hogy Loeb eltörte Muller jobb hátsó futóművét, aki így feladni kényszerült a versenyt.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
Az esetet követően hamar meg is érkezett a jelzés, mely szerint a történteket a futam után fogják vizsgálni a felügyelők. Loeb végül a negyedik helyen ért célba, ám a későbbi határozat egy utólagos áthajtásos büntetést szabott ki rá, elkerülhető baleset okozása miatt, amit egy 30 másodperces időbüntetésként érvényesítettek.
Ennek következtében Loeb a 12. helyig csúszott vissza, a negyedik pozíciót pedig Michelisz Norbi örökölte meg. A Zengő Motorsport pilótája így további két pontot szerzett, és picit közelebb került a legjobb nem-citroenes pozícióhoz. Jelenleg nyolc ponttal előzi meg a hatodik Gabriele Tarquinit, és 28 pont a lemaradása Tiago Monteirohoz képest.
Ha őszinték vagyunk, azonos autókról lévén szó ezt a lemaradást inkább csak szerencsével lehet ledolgozni, hiszen átlag hét pontot kéne hozni Monteiron futamonként. Ám az idény ezúttal is Makaón zárul, ahol bármi, de tényleg bármi megtörténhet.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00