Spaban ismét három citroenes versenyző várakozott türelmesen az időmérő edzés utáni hivatalos sajtótájékoztatóra, miután a francia márka letarolta a komplett mezőnyt a kvalifikáción.
Yvan Muller volt a leggyorsabb, de valószínűleg csak Pechito Lopez hibájának köszönhetően, ellenkező esetben az argentin megállíthatatlan lett volna. Így viszont még Sebastien Loeb is a listavezető elé került, pedig a kilencszeres ralivilágbajnoknak egyelőre nem igazán ízlik Spa legendás kanyarja.
"Boldog vagyok, hogy az első sorból indulhatok holnap, mivel nem számítottam ilyen eredményre. Az egész hétvégén szenvedtem a Raidillonban, az emelkedős rész valahogy nem ízlik nekem. A pálya összes többi kanyarját szeretem, de a Raidillonal még nem barátkoztam meg.""Problémáim voltak a szervóval, mivel az erőhatások miatt ebben a kanyarban felkeményedik a kormány, és a mi autónkban egy kicsit jobban, mint kéne. Ezen még dolgoznunk kell a versenyekig" - fogalmazott Loeb.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
Yvan Muller természetesen örömmel fogadta, hogy sikerült legyőznie legnagyobb riválisát, és el is árulta a győzelemhez vezető utat.
"A második és a harmadik szektorban most futottam a legjobb időmet az egész hétvégén. Az első szektorban mindannyian hibáztunk kicsit. José Maria rendkívül gyors volt az egész hétvége során, úgyhogy igyekeztem tökéletesen magamra hangolni az autót. Holnap az első kanyarnak óriási jelentősége lesz, mivel egy szűk hajtűről van szó" - mondta a négyszeres túraautó világbajnok.
Loebbel ellentétben Lopez kifejezetten élvezte a Eau Rouge-t, ám egy-két pályalevágás miatt pár helyen kicsit vissza kellett vennie a tempóból. Ami a versenyeket illeti, listavezetőként az argentin úgy érzi, kicsit más stratégiát kell választani, mint amit előzetesen kigondolt.
"A szezon elején nem gondoltam volna, hogy a bajnokság ezen szakaszában én leszek az élen, ezért mindig azzal számoltam, hogy itt és Argentínában majd két felszabadult versenyt tudok futni, hiszen mindkét pályát jól ismerem. Most viszont sokkal inkább a biztos pontszerzésen lesz a hangsúly" - fogalmazott Lopez.
Holnap 12:30-kor rajtol az első futam, majd egyből utána következik a második, az Eurosport pedig mindkettőt élőben közvetíti.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00