A hétvégén a Szlovákiaringen folytatódik a 2014-es WTCC szezon, a három gyári Citroen pilóta pedig teljesen eltérő előzményekkel néz a felvidéki versenyek elé. Egyedül Yvan Muller rendelkezik WTCC-s tapasztalatokkal az 5922 méter hosszú körről, ám a négyszeres világbajnok még sosem nyert itt futamot, a legjobb eredménye két második helyezés.
Vele ellentétben a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb még nem vezetett itt túraautó vb-s technikát, futamgyőzelme viszont már van a Szlovákiaringről, tavaly Alvaro Parente váltótársaként megnyerte a kvalifikációs futamot FIA GT Series-ben.
A "legrosszabb" helyzetből José Maria Lopez vág neki a hétvégének, az argentin listavezető ugyanis még sosem ment ezen a pályán, ám az eddigi teljesítményét látva nem lesz szüksége sok időre, hogy megtanulja a vonalvezetést és a féktávokat.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Loeb már csak a szép emlékek miatt is várja a hétvégi futamokat, és bízik benne, a Szlovákiaringen végre újra lehet majd előzni, különösen a szélárnyékot kihasználva.
„Ez a pálya nagyon különbözik a Hungaroringtől. A hosszú egyeneseket gyors kanyarok váltják, így megint előtérbe kerül az aerodinamika szerepe. Itt tényleg lesz lehetőségünk előzni. Persze vannak technikásabb részek is a pályán, ahol erősen, gumigyilkos módon kell majd fékezni." "Ami a személyes céljaimat illeti: természetesen nagyon bízom benne, hogy újra megtalálom a dobogó felé vezető utat, és be tudok gyűjteni pár pontot, ami Magyarországon nem sikerült” - fogalmazott Loeb.
A Szlovákiaringgel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy ez az első olyan pálya, amelyről a Citroen semmilyen közvetlen tapasztalattal nem rendelkezik, a hétvége előtt egyetlen métert sem mentek itt a TC1-es autóval. A továbbra is fennálló 60 kilós súlykülönbség mellett ez is segítheti a riválisokat - egy ideig. A franciák ugyanis gyorsan tanulnak.
Mialatt a Muller-Loeb-Lopez hármas Szlovákiában száll harcba, Ma Qing Hua ellátogat a Citroen versailles-i központjába, ahol a hírek szerint elkészült a negyedik C-Elysée. A kínai pilóta május közepétől intenzív tesztprogramon vesz majd részt, hiszen egyre közelebb a bemutatkozás pillanata, a június 6-ai moszkvai WTCC hétvége.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21