Loeb_unnep_marrakesh

Fotó: Eurosport

Sebastien Loeb levelét megírta... szerelmes könnyekről viszont egyelőre szó sincs, a kilencszeres világbajnok és immár egyszeres WTCC-s futamgyőztes francia a marrakeshi és soron következő paul ricardi hétvégéről mondta el véleményét a rajongóknak címzett levelében.
Ezúttal sem kontárkodunk bele Loeb munkájába, csak annyit teszünk hozzá, hogy köszönjük a fordítást a Citroen Hungáriának.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
15 ÓRA
"Sziasztok! Azt hiszem, mondanom se kell, hogy még mindig mosolygok, ahogy írom ezeket a sorokat… Tudjátok, mennyire vártam a bemutatkozást a WTCC-ben, és nem titok, hogy az első verseny abszolút igazolta a várakozásait, sőt, annál többről van szó, hiszen legelső versenyemen futamot nyertem, a második helyen állok a bajnokságban… Kérhettem volna ennél többet a sorstól…? Szeretem Marrákest, na!
Már az első edzéseken is jól ment minden. A legfontosabb, amit feltétlenül szeretnék kiemelni: a C-Elysée viselkedése és teljesítménye. Le a kalappal a Citroën Racing előtt, köszönöm nekik a kitűnő munkát! Az autó a teljesen atipikus marrákesi pályán is hibátlanul ment. A második fontos dolog: elértem elsőszámú célomat, tartani tudtam a tempót csapattársaimmal. Felmerülhet a kérdés: miért, voltak efelől kétségeim? Igen, voltak. Mert persze versenyeztem már pályán, de azért ez másfajta megmérettetés. Lehet, hogy Pechito Franciaországban még nem annyira ismert, de átkozottul gyors, és más szakágakban ezt már be is bizonyította. És Yvan, aki igazi etalon a WTCC-ben… Az utolsó teszteken már egész közel voltam hozzájuk, de a versenykörülményeket egy teszt sem tudja szimulálni. Úgyhogy a kételyeim csak az első szabadedzéseken kezdtek csillapodni, és akkor még hátravolt maga a verseny…

AUTO - WTCC MOROCCO 2014

Fotó: Eurosport

Az első két időmérő teljesen jól ment, sőt a harmadikat is jól kezdtem, csak sajnos a harmadik szektort néztem el egy kicsit. Persze egész hétvégén egyszer sem hibáztam abban a kanyarban, csak akkor, amikor behozhattam volna magam az első rajtkockába… De nem voltam és nem vagyok csalódott, végül is életem első WTCC-versenyén az első sorból indultam, azért ez már önmagában elég lelkesítő, ráadásul egy tizeden belül maradtam a csapattársakhoz képest.
(A második futamban, miután megelőzte a két Hondát – a ford.) … José María nagyon feljött rám, jobban, mint ahogyan gondoltam, de próbáltam tartani az előnyt, és ez sikerült is. Az első versenyemen a dobogó legtetején állni és a Marseillaise-t hallgatni… leírhatatlan érzés! Lehet, hogy az első siker miatt nőnek az elvárásaim magammal szemben, de azért nem felejtem el, hogy városi pályákon könnyedén mozgok, mert van némi tapasztalatom. Le Castellet más tészta lesz, „igazi” pálya – itt viszont előnyt jelent, hogy nagyon jól ismerem a terepet.”
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23