Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sébastien Loeb jövőre rajthoz áll az új GT Sprint Series-ben, ahol saját csapatával és egy McLaren MP4-12C GT3-mal versenyez majd. A francia pilóta kedden meg is kezdte a felkészülést, a spanyolországi Navarrában tesztelte a közel ötszáz lóerős autót. Nem ez volt az első találkozás a kilencszeres ralivilágbajnok és a McLaren között, Loeb - a Von Ryan Racing színeiben - ezzel a kocsival indult tavaly a Francia GT bajnokság utolsó állomásán, a Paul Ricardon.
"Azonnal meggyőzött bennünket a McLaren. A Paul Ricardon láttuk először, és nagyon pozitív volt az első találkozás. Tetszik a kocsi irányíthatósága. Ez egy modern versenyautó, karbon karosszériával, és letagadhatatlan képességekkel. A megbízhatóság rendben van, és nagyon fontos az a támogatás, amit a csapatok a gyártótól kapnak" - mondta Loeb.
A francia elégedett volt a navarrai teszttel, bár úgy érzi sok munka vár még rájuk.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
16 ÓRA
"Minden rendben ment, jól éreztem magam az autóban. A pálya is tetszett, van rajta néhány gyors rész és kanyar. Már 2013-ra készültünk, és sikerült több irányt is kipróbálni a beállításoknál. Érdekes nap volt, de még sokat kell dolgoznunk" - összegzett a pilóta.
Négy WRC futam és a GT Sprint mellett jövőre a Citroen WTCC-s autójának fejlesztése vár még Loeb-re, hogy aztán 2014-ben, az új szabályok életbelépésekor, belevágjon az újabb kalandba, a túraautós világ meghódításába. Addig viszont a McLaren és a GT-zés kiváló lehetőség, hogy csiszoljon kicsit pályaversenyzői képességein.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: Sébastien Loeb Racing
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32