A motorsportok világának egyik fő témája továbbra is a Citroen csütörtöki bejelentése, mely szerint Sebastien Loeb jövőre már csak néhány rali világbajnoki futamon áll rajthoz, 2014-ben pedig bemutatkozhat a Túraautó Világbajnokságban, méghozzá egy Citroen volánja mögött. A nyolcszoros világbajnok nemrég a WRC hivatalos honlapjának nyilatkozott, és vicces, hogy bár többször is utalt rá, a WTCC szót még véletlenül sem ejthette ki. Pontosabban nyilván kiejtette, csak nem írták le... :)
"Az utóbbi időben párszor elgondolkodtam azon, hogy kicsit lassítok, sőt az is megfordult benne, hogy abbahagyom. De közben egyáltalán nem érzem úgy, hogy vissza szeretnék vonulni. Most viszont itt ez az új kihívás (kimondjuk helyetted Seb, a WTCC), ami teljesen más vezetési stílust igényel, és amiben a Citroennel együtt sokat tanulhatunk" - mondta Loeb.
A 38 éves pilóta a hétvégi elzászi Francia ralin akár be is biztosíthatja sorozatban kilencedik világbajnoki címét, ami mondanom sem kell, páratlan teljesítmény az autósportban. 38 győzelme valamint 51 dobogós helyezése szintén egyedülálló a ralizás történetében.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Sok-sok évet töltöttem a raliban, és mindent megnyertem. A vezetés élménye a legjobb dolog az egészben, illetve az improvizáció. De ahogy mondtam, most itt egy új kihívás a Citroennel (megint segítünk, a WTCC :D), akiknek az összes eddigi ralis győzelmemet köszönhetem, és ez ideális megoldásnak látszik" - zárta a francia.
A WRC hivatalos honlapja egyébként megszondáztatta a közvéleményt, hogy kit látnának szívesen Loeb helyén a Citroen ralicsapatában, a legtöbb szavazat pedig Thierry Neuville-re érkezett, Mads Ostberget  és Kris Meeket megelőzve.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21