Sebastien Loeb az argentínai WTCC hétvége után elismerte, már nem hiszi, hogy lenne esélye megszerezni a 2014-es világbajnoki címet, és inkább a következő szezonra szeretne felkészülni a hátralévő négy versenyen.
A kilencszeres ralivilágbajnok idén jött át a túraautózás világába, és a váltás nagyszerűen ment, élete első WTCC-s hétvégéjén futamot nyert Marrakeshben. A Szlovákiaringen ezt megtoldotta még eggyel, azóta viszont mindössze kétszer állt dobogón, mindkétszer harmadik lett.
A francia klasszis az egykörös tempóban rendre elmarad két márkatársától, Pechito Lopeztől és Yvan Mullertől, továbbá némi problémát jelent számára a forgalomban autózás, amely az egyik legnagyobb különbség a rali és a túraautózás között. Mostanra 97 pontos hátrányba került az argentinnel szemben, és a legutóbbi forduló után hivatalosan is "lemondott" a világbajnoki címről.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
21 ÓRA
"Már közel 100 pont a hátrányom Pechito mögött, ezért úgy gondolom, kiestem a világbajnoki címért folyó küzdelemből"
- mondta Loeb Termas után.
A Citroen emblematikus figurája innentől kezdve inkább a 2015-ös szezonra fókuszál, és igyekszik minél több tapasztalatot szerezni a forgalomban autózás terén.
"Egy negyedik és egy hatodik hely nem az álomeredmény számomra, de így is találtam pozitívumokat a hétvégében. Az eddigieknél harcosabban tudtam átjönni a mezőnyön, és sikerül bemutatnom pár szép előzést. Hasznos tapasztalatokat szereztem, de most már elsősorban 2015-re összpontosítok"
- zárta a francia.
Sebastien Loeb volt az egyik mozgatórugó a Citroen WTCC-s programja mögött. A ralisikerek után a kilencszeres világbajnok állítólag új kihívásokra vágyott, és közel állt a megállapodáshoz a Volkswagennel. A francia márka viszont semmiképp sem szerette volna elveszíteni legfontosabb ikonját, így felvetették neki a túraautózás lehetőségét, ami megfogta Loeb fantáziáját.
Ismerve a 40 éves elzászi elszántságát és versenyzői kvalitásait, addig valószínűleg nem nyugszik, amíg nem szerzi meg a túraautó világbajnoki címet, és ez maximálisan egybecseng a Citroen vágyaival is.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22