Loeb_arc

Fotó: Eurosport

Ahogy a videóban is láttuk, Sebastien Loeb ismét beült az iskolapadba. A kilencszeres ralivilágbajnok a nagyképűség legkisebb jelét sem mutatja, maximálisan tisztában van azzal, rengeteg tanulnivalója lesz még, mire egy szintre kerül a többi WTCC-s nagymenővel.
Bár a Loeb-rajongók egy része elképzelhetetlennek tartja, hogy kedvencük ne azonnal a világbajnoki címért harcoljon idén a Túraautó Világbajnokságon, a sokat látott francia tudja, nem lesz könnyű menet a bemutatkozó év.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
A legfontosabb feladatnak jelenleg azt tartja, hogy képes legyen kiegyensúlyozottan jó köröket futni, hiszen az eddigi tesztek során kiderült, ezen a téren még van lemaradása a tapasztalt pályaversenyzőkhöz képest.
"Minden versenyen meg kell találnom a ritmust, és körökön keresztül kell hoznom ugyanazt a teljesítményt. Ezen a téren rengeteget tanulok Yvan Mullertől. Elképesztő, hogy képes tíz körön keresztül tizedmásodpercre azonos időket futni. Nekem is sokkal kiegyensúlyozottabbá kell válnom" - mondta Loeb a SpeedWeeknek.

Citroen_teszt_abudhabi_7

Fotó: Eurosport

A francia hatalmas előnynek nevezte, hogy két rendkívül tapasztalat túraautóssal dolgozhat együtt a Citroën gyári csapatánál. Yvan Muller négyszeres világbajnokként a mezőny legeredményesebb pilótája, és José Maria López sem véletlenül nyert háromszor az argentin TC2000-es sorozatban. A három Citroën pilóta között jelenleg teljesen szabad az adatforgalom.
"Tökéletes összhangban dolgozunk együtt, hiszen közös érdekünk, hogy az autó fejlesztése a lehető legjobb irányba haladjon. Az pilótafülkében azonban már teljesen egyedül leszek" - utalt arra Loeb, hogy a társak segítsége sem biztos garancia a sikerre.
Afelől semmi kétség, hogy Loeb a győzelem reményében gurul majd pályára minden hétvégén, hiszen ez a gondolkodásmód legalább annyira hozzá tartozik a francia karakteréhez, mint a "for sure" kifejezés, amit előszeretettel használ az angol nyelvű interjúk során. Ő azonban jelenleg csak egy dologban biztos:
"Még nem tudjuk, milyen autót sikerül összehoznunk, ám abban eléggé biztos vagyok, hogy Yvan idén is az élmenők közé tartozik majd" - zárta Loeb.
A Citroën várhatóan február végén tesztel legközelebb a Paul Ricardon, ahol két legfontosabb riválisával, a Hondával és a Ladával is összemérheti erejét.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33