Az Autosport Magazinnak nyilatkozva Sebastien Loeb elárulta, a Rali Világbajnokság programja évek óta rendkívül fárasztó, és elsősorban ennek köszönhető, hogy jövőre már csak néhány WRC futamon fog rajthoz állni. A nyolcszoros világbajnok eddig egyedül az évnyitó Monte Carlo ralit nevezte meg olyan helyszínként, ahova biztosan elutazik, de azt is hozzátette, hogy a saját kedvenc versenyei mellett azokon is elindul, amik a Citroen számára fontosak.
"Nem volt könnyű döntés, de be kell ismernem, egy kicsit elfáradtam attól a terheléstől, amit a WRC menterendje helyez rám. Tesztek, pályabejárások és még sok minden más; rengeteg időt töltöttem a családomtól távol. De ahogy korábban mondtam, továbbra is imádom a versenyzést, és imádok győzni" - mondta Loeb az Autosport magazinnak.
Ez az imádat lehet az egyik mozgatórugója a 2014-re tervezett WTCC-s bemutatkozásnak. Illetve az, hogy a Citroen szeretné továbbra is kiaknázni a házi zseniben rejlő marketinglehetőségeket.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"Az elmúlt tíz év során többször is lett volna lehetőségem, hogy valaki máshoz szerződjek, de mindig úgy éreztem, azzal a csapattal szeretnék maradni, amelytől az első nagy lehetőséget kaptam. Amikor először szóba jött, hogy legyek a (Citroen) márka nagykövete, egyből tudtam, hogy csak egy aktív szerepben tudnám elképzelni magam. Azt már korábban eldöntöttem, hogy idővel a pályaversenyzésben szeretném folytatni a karrierem, de az ötlet (hogy a WTCC-be igazoljon) közös találmány. Több bajnokságot is számításba vettünk, és a Túraautó Világbajnokság tűnt a legjobb lehetőségnek."
Bár sokan elsőre kételkedtek a hír komolyságában, és arra gyanakodtak, hogy az egész csak PR fogás, egyre valóságosabbnak tűnik a dolog.
"Van még néhány változó az egyenletben, de nagy izgatottsággal tölt el annak a lehetősége, hogy ebben a bajnokságban folytathatom" - zárta Loeb.
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30