Loeb_citroen_arc

Fotó: Eurosport

A kilencszeres rali világbajnok Sebastien Loeb nagyrészt a nyilvánosság elől rejtve, de teljes erőbedobással készül a 2014-es WTCC-s bemutatkozásra. A francia klasszis a Hungaroringen és a Paul Ricardon is tesztelte már a Citroen első igazán komoly túraautóját, a C-Elysée-t, ám eközben valódi versenyeken is készül a nagy váltásra.
A szezon elején elindult két Porsche Szuperkupa fordulón, saját csapatában egy GT3-as McLarennel végigcsinálta az FIA GT sorozatot, ahol futamot is nyert, Makaóban pedig ismét egy Porschével próbálja majd minél jobban magába égetni a pályaversenyzés alapvető trükkjeit, és a világ egyik legnehezebb utcai pályáját.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
4 ÓRA
Loeb tehát semmit sem bíz a véletlenre, de mégis óvatos. Míg a WTCC rajongók egy jelentős része attól tart, a Citroen komoly előnybe kerülhet, mivel riválisainál sokkal hamarabb kezdhette el tesztprogramját, addig a ralilegenda a rá jellemző alázattal közelíti meg a kérdést.
"Az első pillanattól kezdve éreztem, hogy jó az autó, de mivel semmilyen összehasonlítási alapunk nincs, jobban tesszük, ha óvatosak maradunk. Egyébként jó vezetni az Citroent, és a fejlesztési program is szépen halad"  - mondta Loeb a Meltyxtrem-nek.

Citroen_boxban

Fotó: Eurosport

Loeb szerint a ralisportban szerzett tapasztalatok nem sok segítséget jelentenek majd a csapatnak, de bízik a Citroen Racing profizmusában és Yvan Muller tudásában.
"Egy teljesen más világról van szó, mások a keretek, a szabályok, és teljesen más filozófiával kell megközelíteni a kérdést. Ám a Citroen Racing komoly motorsport múlttal rendelkezik, és nagyon profi hozzáállással közelíti meg ezt a kihívást is. Yvan Muller jelenléte pedig mindenképpen felgyorsíthatja a folyamatokat."
A francia pilóta azt is hozzátette, hiba lenne kizárólag saját magukra figyelni, mert komoly vetélytársaik akadhatnak a rivális márkák soraiban is.
"Nem fogom elkövetni azt a hibát, hogy megfeledkezem a többi pilótáról. Ez egy olyan bajnokság lesz, ahol biztosan többen is harcba szállnak majd a világbajnoki címért. Tudjuk, hogy a Honda figyel, de közben nagyon komoly munkát végez a háttérben."
Zárásként Loeb újra kiemelte, nem lesz könnyű gyorsan átállnia a pályaversenyzésre, és ismét Kimi Raikkonent hozta fel példaként.
"Nézzék meg mi történt Kimi Raikkonennel, amikor a Forma-1-ből átjött ralizni. Nem olyan egyszerű dolog váltani a szakágak között. Kemény munkára, elszántságra és emellett még egy kicsit időre is szükségem lesz, hogy felvehessem a harcod az élmenőkkel, akik jelen esetben a műfaj legjobbjai" - zárta Loeb.
A Citroen eddig három komolyabb tesztet teljesített (Hungaroring, Szlovákiaring, Paul Ricard), de további menetek várhatók még az idei év során.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23