Loeb_arc_dakar

Fotó: Eurosport

Sebastien Loeb minden követ megmozgat annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészüljön első teljes gyorsaságis szezonjára. A Citroën gyári pilótája nemrég Argentínába utazott, ahol egy helyi bajnokság versenyautójával tanulgatta a Termas di Rio Hondo versenypályát, de ha már ott volt, a Dakar rali mezőnyét is meglátogatta.
A Bivouac-ban Adelaide, az Eurosport riportere készített interjút a kilencszeres ralivilágbajnokkal, aki újra elmondta, nincsenek nagyon komoly elvárásai a 2014-es szezon kapcsán, hiszen komoly hátrányt kell ledolgoznia riválisaihoz képest.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"Én nagyjából 30 pályaversenyen indultam eddig életemben, miközben Yvan Muller körülbelül 15 éves korábban járt ennyinél, vagy talán még annál is korábban. Nagy lemaradásban vagyok, amit megpróbálok a lehető legjobban ledolgozni" - mondta Loeb az Eurosportnak.
A francia világklasszis hozzátette, minden előzetesen megszerezhető tapasztalatra szüksége lesz, ha fel akarja venni a versenyt a WTCC-s menőkkel.
"Az összes pályára ellátogatok, és megpróbálok kicsit felkészülni belőlük. Most adódott lehetőségem tesztelni Rio Hondóban, amely szintén szerepel a WTCC naptárban. Bár nem a saját autómmal mehettem, mégis hasznos volt, és sikerült megtanulnom a versenyvonalat."
Loeb érzésem szerint továbbra is tudatosan igyekszik alacsonyan tartani az elvárásokat, hiszen egyelőre tényleg kevés információja van arról, mire lesz képes a WTCC legjobbjai ellen.
"Az első és legfontosabb célom, hogy ne tegyem nevetségessé magam (elmosolyodik). Aztán szeretnék a mezőny első részében lenni, ám nehéz ilyenkor bármit is jósolni, hiszen valami teljesen másba fogtam bele mint amit eddig csináltam."
A rali vb mellett a Le Mans 24 órást és a Pikes Peaket is megjárt pilóta ismét megerősítette, egy nap szeretné kipróbálni magát a Dakaron, ám az a nap még odébb van.
"Nagyon is el tudom képzelni, hogy valamikor részt vegyek a Dakaron, ám nem lehet mindent egyszerre akarni. 2015 végéig biztosan nem lesz rá lehetőség, talán 2016-ban vagy 2017-ben" - zárta Loeb, aki a következő két évben kizárólag a WTCC-ra akar összpontosítani.
Fotó: Sebastien Loeb
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30