Loeb_aggodik

Fotó: Eurosport

Az Autosport magazin is megerősítette, hogy február végén a Citroen és Sebastien Loeb tesztelt egy pályára átalakított DS3 WRC-t a spanyolországi Valenciában. A kilencszeres ralivilágbajnok francia hivatalosan az GT Sprint Series-re gyakorolt egy McLaren MP4-12C GT3 versenyautóval, ám emellett titokban a prototípust is nyüstölte kicsit. A brit szaklap megkeresésére azonban Loeb nem kívánta kommentálni a kérdést.
Az 'Autosport.com' azonban más forrásokból úgy értesült, hogy ez volt a Citroen első tesztje, amely során az autó megbízhatóan ment, ám a csapatnak gondjai voltak a futómű és a motor pályára hangolásával.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
A Citroen igazgatótanácsa továbbra sem adta meg a zöld jelzést a WTCC program számára, ami a gyártó anyagi helyzetét ismerve nem meglepő. A lap értesülései szerint jelenleg külső források felkutatásán dolgoznak, ami nem újdonság, hiszen a Citroen WRC csapatát például nagyrészt Abu Dhabi finanszírozza. Egyelőre arról sem beszélnek a franciák, hogy ha lesz WTCC projekt, akkor melyik típusból készülhet a versenyautó, ám valószínű, hogy a DS3-nál nagyobb DS4 lehet a befutó.
Az 'Autosport' továbbá úgy értesült, hogy Loeb egyre inkább aggódik, mivel az igazgatótanácsi jóváhagyás késlekedése miatt egyre fogy az idő a tervezett 2014-es bemutatkozásig. A lap citroenes forrásokra hivatkozva azt írja, hogy elképzelhető a program elhalasztása 2015-ra. Ami csak azért jelentene problémát, mert az FIA korábban pont a Citroen kedvéért hozta egy évvel korábbra a szintén '15-re tervezett új technikai szabályok bevezetését.
Fotó: rallysportlive.com
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28