Loeb_severine

Fotó: Eurosport

Sebastien Loeb a WRC-től ugyan a legutóbbi francia versenyen visszavonult, a ralisporttól azonban nem búcsúzott el véglegesen. A kilencszeres világbajnok novemberben rajthoz áll a belga Condroz Rali-n egy Citroen DS3 WRC-vel.
Az igazi érdekességet viszont az jelenti majd, hogy Daniel Elena helyett ezúttal egy még ismerősebb hang beszél majd hozzá az autóban, hiszen felesége, Severine lesz a navigátora. További pikantériát ad majd a versenynek, hogy a Citroën Racing csapatvezetője (Loeb korábbi WRC-s és jövendőbeli WTCC-s főnöke), Yves Matton is ott lesz a mezőnyben, éppen Elenával az oldalán. Ők egy régebbi fejlesztésű Xsarával indulnak.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A francia klasszis az Autosportnak elárulta, bár a WTCC-ben folytatja pályafutását, és már biztosan nem fog visszatérni a WRC-be, a ralizással soha nem akart végleg felhagyni. A november 1-3-ig tartó versenyt pedig komoly kihívásnak tartja.
"Képzelhetik, hogy Yves Mattontól (aki belga) mennyit hallottam már a Condroz Raliról. Ez egy picit olyan mint a Le Touquet, folyamatosan változik a tapadás, csúszósak és keskenyek az utak. Belgiumban még sosem versenyeztem, úgyhogy már nagyon várom a kezdést" - mondta Loeb.
A kilencszeres világbajnok úgy véli, lehet esélyük a Matton-Elena párossal szemben, akik némi extra súlyt kénytelenek cipelni (főleg a csapatfőnök úr miatt).
A Loeb házaspár számára egyébként nem újdonság az együtt versenyzés, idén például megnyerték a Rally of Chablais-t.
Fotó: DPPI
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21