Loeb_palyamotor

Fotó: Eurosport

Nem vallott szégyent a motorosok között sem a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb, aki jövőre már a WTCC-ben versenyez a Citroen gyári csapatában. Az elzászi klasszis 13. lett a Paul Ricard versenypályán megrendezett Scorpion Masters névre keresztelt versenyen, amely négy szakágat ötvözött.
Az indulóknak triál, enduro, supermoto és pályaversenyen kellett összemérniük tudásukat, és a legjobb összetett eredmény számított. Loeb ezúttal pályán volt a legjobb, ott egyszer 9., egyszer 10. lett, a triálban a 13., az enduroban a 15., a supermotoban pedig a 22. helyet szerezte meg, így összességében 13.-ként zárt (28 indulóból).
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
9 ÓRA
"Nagyon jól éreztem magam a Scorpion Mastersen, kiváló volt a hangulat, és örültem, hogy összemérhettem magam a világ legjobb motorosai közül néhánnyal. Két dolgot sajnálok: az egyik, hogy egy régóta hordozott Compartment-szindróma miatt nagyon fájt a karom, a másik pedig, hogy Soheil Ayari megelőzött" - mondta Loeb a verseny után.
Ayari volt Loebön kívül az egyetlen autósportos vendégszereplő a Scorpion Mastersen, és mivel ők ketten még barátok is, folyamatosan ment köztük a rivalizálás. A GT-s klasszis végül kilencedik lett, a versenyt pedig a háromszoros enduro világbajnok David Knight nyerte.
Pár fotó Loebről:

Loeb_trial

Fotó: Eurosport

Loeb_supermoto

Fotó: Eurosport

Loeb_palyamotor_2

Fotó: Eurosport

Mondanom sem kell, a tízezres francai publikum Loeb minden mozdulatánál megőrült. Nézzétek csak meg ezt a videót:
Fotó: Nicolas Delpierre
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22