Lada_monza_thompson

Fotó: Eurosport

A katasztrofális monzai hétvége után Marrakesh egy második szezonnyitó lesz a gyári Lada Sport Lukoil csapat számára. Aki esetleg még mindig nem hallott volna róla, Olaszországban Alekszej Dudukalo az időmérőn megtorpedózta saját csapattársát, James Thompsont, ami miatt egyik Granta sem állhatott rajthoz a vasárnapi futamokon. Az oroszok a két hétvége között sebtiben lapátra tették Dudukalot, és bizakodva várják az afrikai fordulót.
"Marrakesh egy nagyon különleges pálya, semmihez sem hasonlítható. Egyedül talán Monzával vannak közös vonásaik, a hosszú egyenesek miatt. Itt létfontosságú a magas végsebesség, a jó kigyorsítás, és hogy féktávon stabil legyen az autó. Bár még sosem versenyeztem itt, ezeket a vonalvezetésből is könnyű kikövetkeztetni" - mondta Thompson.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
3 ÓRÁJA
A Lada biztató jeleket mutatott Monzában, a korábbi brit bajnok rendszeres vendég volt a legjobbak között a rendkívül gyors első szektorban.
"Arra számítok, hogy itt is versenyképes lesz a Granta. Azt már Monzában is megmutattuk, hogy mennyire erős az autó; a pálya leggyorsabb részén, az első szektorban, rendre a legjobbak között álltunk. Úgyhogy optimista vagyok a hétvégével kapcsolatban, főleg mivel a Lada apró mérete miatt nagyon fürge lehet a sikánokban. A kis autó egyetlen hátránya, hogy nagy sebességnél könnyen válik instabillá, de remélem ezt a versenyzői képességek ellensúlyozni tudják" - folytatta a brit.

Dudukalo_kozlovskiy

Fotó: Eurosport

Marrakeshben bemutatkozik a Lada új szerzeménye, a mindössze 23 éves Mihai Kozlovszkij, aki a WorldTouringCars-nak elárulta, egész évre kapott szerződést az orosz csapatnál. Az első hétvége viszont még a tanulásról szól majd.
"Természetesen nagyon várom már, hiszen ez lesz az első versenyem a Ladával a WTCC-ben. Az autó nem teljesen új számomra, korábban az orosz bajnokságban is egy Grantát vezettem, de így is idő kell, míg megszokom ezt a verziót. Más a motor és még egy-két apróság, de nem hiszem, hogy gondot fog okozni" - vette át a szót Kozlovszkij.
Az korábbi orosz SEAT kupa és a kistúraautó bajnok biztosra akart menni a bemutatkozás alkalmával.
"Már jó pár nappal a hétvége előtt megérkeztem Marrakeshbe, hogy legyen időm megismerkedni az autóval, a pályával és a környezettel. Remélem péntekre mindennel képben leszek. Vezettem már utcai pályán Oroszországban és külföldön is, de Marrakesh teljesen más. Egyértelműen ez a leggyorsabb városi kör, amit valaha láttam."
Egy ideig kétséges volt, hogy a Lada Sport képes lesz-e mindkét Grantát rendbe hozni Marrakeshre, de az oroszok keze gyorsan dolgozott.
"A szerencsétlen monzai baleset után mindkét autókat sikerült újáépíteni, úgyhogy felkészültünk Marrakeshre. Bízom benne, hogy versenyképesek leszünk, kiindulva a monzai időmérőn látottakból, ahol kiderült, hogy a Granta a mezőny egyik leggyorsabb autója." - fogalmazott Viktor Sapovalov, csapatfőnök.
A marrakeshi hétvége ma magyar idő szerint 16:00-kor kezdődik egy félórás teszttel.
Fotó: WTCC Media, Lukoil Racing
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30