Második WTCC hétvégéjét teljesítette a Lada Granta, és ha azt mondtuk, hogy a hungaroringi futamok után bizakodhattak az oroszok, akkor most sem kell zavartan a körmüket piszkálniuk. James Thompson már az első futamon is közel járt a pontot érő tizedik helyhez, de egy féltengelytörés miatt két körrel a leintés előtt ki kellett állnia.
A csapat úgy ítélte meg, hogy az autó javításához nem elég a 15 perces szervizidőszak, ezért kikérték Thompsont a parc fermé szabály alól. Így a két futam közti időszakban végig szerelhettek, és a kiesés miatt az sem jelentett nagy veszteséget, hogy a kétszeres brit túraautó bajnok a sor végéről, a 21. helyről volt kénytelen rajtolni. A második futam ennek ellenére még az elsőnél is biztatóbban alakult, Thompson ugyanis egészen a 11. helyik kapaszkodott fel.
"A sor végéről kellett indulnunk, de majdnem elértük a pontszerző helyeket, ami jó érzés. Nagyon örültem annak, hogy rendben volt a versenytempónk, és nem maradtunk le sokkal Tiago és a többiek mögött, akikkel csatában voltunk. A srácok nagyszerű munkát végeztek a szervóval, ami nagyjából ideálisan működött. Akad még egy-két dolog, amit ki kell vasalni , de szerintem megmutattuk,  hogy van bennünk lehetőség, és örülök, hogy sikerült végigmenni egy teljes versenytávot" - értékelt Thompson a TouringCarTimes-nak.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az eddig ismertetett tervek szerint a portimaoi volt az utolsó futam, ahol rajthoz állt a Lada, innentől kezdve teszteken szeretnék tovább fejleszteni a Grantát, a várható 2013-as gyári programra.
"Jó dolog, hogy így lesz elég időnk az autó homologizáltatására, és a hátralévő feladatok elvégzésére, és remélhetőleg készen állunk majd a 2013-as rajtnál. Bolond lennék, ha túl konkrét elképzeléseket fogalmaznék meg a jövő évvel kapcsolatban. Az viszont biztos, hogy az időmérőn mindenképp be kell kerülni a top10-be. Aztán egy-két pályán lehet esély a dobogóért harcolni a fordított rajtsorrendes futamokon."
"Az igazi persze az lenne, ha erőből is versenyben lennénk  dobogóért, de úgy, hogy van három Chevrolet és néhány nagyon erős SEAT a mezőnyben, ez jelenleg elég nehéz lenne. A cél tehát az, hogy minden alkalommal ott legyünk a top10-ben az időmérőn, aztán pedig megpróbálunk még többet kihozni a helyzetből" - zárta Thompson.
Végezetül annyit még jegyezzünk meg, hogy a Viktor Sapovalov vezette Lada Sport továbbra sem zárta ki annak a lehetőségét, hogy további futamokon álljanak rajthoz az idei szezonban.
Fotó: fiawtcc.com
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21