Hosszú az út Moszkvától Portimaoig, főleg ha az ember egy óriási nyergesvontatóval szeretné megtenni, amely dugig van méregdrága alkatrészekkel, szerszámokkal, és egy versenyautóval. Az csak egy dolog, hogy kamionnal nem lehet 140-et nyomni a sztrádán, de a határátkelés is macerás. Kalandos volt az út, amíg Lada Sport kamionja megérkezett a portugál verseny helyszínére, de végül sikerrel jártak.
A Lada Granta Moszkvából indulva Minszk érintésével jutott el a lett határig. Ott kezdődtek a gondok, hiszen egy szép hat kilométeres kamionsor vár rájuk az átkelőnél, a csapatnak pedig időre kellett megérkeznie, először Magny-Cours-ba, aztán Portimaoba. Valamit tehát tenni kellett. A leleményes oroszok előkapartak egy mini utcai autót a kamionból, azzal előrekocsikáztak az átkelőig, ahol elmondták, hogy nekik sietős lenne a dolog.
A helyi határőrség megértő volt, de hat kilométernyi orosz kamionsofőrrel ők sem akartak újat húzni, így annyiban maradtak, hogy ha a többiek belegyeznek, akkor előrejöhet a Lada Sportos gép. Kézenfekvő megoldás volt az előttük álló kamionossal kezdeni, aki előzékenynek bizonyult, sőt segített is meggyorsítani a dolgot, kölcsönadta a CB rádióját. A hír villámgyorsan terjedt a hat kilométeres sorban, és végül mindenki belement, hogy Thompson autóját (és a csapat kamionját) előre engedjék.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
9 ÓRA
Egy nap telt el, mire sikerült elhagyniuk a saját országukat... Lettországon át Litvániába vezetett az út, ami újabb egy napig tartott. Ott kompra került a kamion, ami átlibbent vele Németországba. Közben persze valamennyi határon ment a szokásos móka, bélyegző, vízum, vám stb. A hajókázás mindennel együtt szintén eltartott vagy egy napig, onnantól kezdve viszont szinte lejtett az út Magny-Cours-ig, másfél nap alatt megvolt az egész.
Ott Thompson körbekergette párszor a Ladát a pályán, majd megint minden felkerült a kamionra, és a srácok meg sem álltak Portimaoig. Mindezt azért, hogy részt vegyenek két kb. 30 perces futamon. És ez csak egy teszt, egy verseny.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05