A Lada Sport hivatalosan is bejelentette, hogy tartja magát az év elején meghatározott tervhez, és több versenyen már nem áll rajthoz az idei WTCC szezonban. A Lada Granta és James Thompson a Hungaroringen és Portimaoban mérte össze magát a leendő ellenfelekkel, az év hátralévő részében viszont kizárólag teszteken fogják továbbfejleszteni az új autót. 
A portimaoi második futamon elért 11. hellyel Viktor Sapovalov csapatfőnök is elégedett volt:
"Nem rossz. Ez volt az első alkalom, hogy az autó műszaki hiba nélkül futott, és megmutatkozott, hogy jó lehetőségek rejlenek benne. Innentől kezdve az a dolgunk, hogy tovább vigyük a fejlesztést."
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az első portugáliai verseny is biztató volt a Lada számára, Thompson a 9., 10., 11. hely környékén csatázott, amikor féltengelytörés miatt ki kellett állnia.
"Elégedett voltam az autó sebességével. Az ORECA által készített motor erős, és jó tartományban működik. Komoly tempóra voltam képes vele, és sikerült tartanom a lépést Monteiroval, Oriolával és D'Astéval. Örülök, hogy végre  teljesítenünk egy komplett versenytávot. Még sok munka vár ránk, de így legalább lesz időnk a homologizációs folyamatra, és a fejlesztésre is, hogy jövőre már a top10-ben menjünk" - tette hozzá Thompson.
Fotó: fiawtcc.com
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21