A Lada Sport Lukoil minden követ megmozgat, hogy ledolgozzon valamennyit az év eleje óta fennálló tetemes hátrányából; a hungaroringi és a szlovákiaringi hétvége után is a helyszínen maradt az orosz csapat, és többnapos teszteken próbálta meghatározni a jövőben fejlesztés irányait.
Ahogy arról James Thompson is beszélt, alapvető módosításokra van szükség a jelenlegi TC1-es Grantán, így a tesztek nem a finomhangolásról, hanem a tűzoltásról, illetve fejlesztendő területek meghatározásáról szólnak. Így volt ez múlt héten Szlovákiában is, ahol szerdától péntekig tesztelt az orosz csapat.
"Pozitívum, hogy le tudtunk kötni egy háromnapos tesztet, de sajnos nem volt szerencsénk az időjárással. Elég hűvös idő köszöntött a pályára, és erős szél fújt, tehát nem voltak éppen ideálisak a feltételek. Hamar a meleg tea lett a csapat kedvenc itala" - mondta Max Maximenko csapatmenedzser a WTCC Blognak.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Thompson számára ráadásul borzasztóan indult, és nagyon hamar véget is ért a háromnaposra tervezett teszt. Nem elég, hogy a brit pilóta sokat küszködik, mivel az autója messze nincs egy szinten Rob Hufféval (a prototípussal), most egy újabb műszaki hiba miatt partvonalra került Szlovákiában.
"Sajnos James számára már az első nap véget ért a teszt, mivel a motorban gondok voltak az olajnyomással. Hozzá kellett nyúlnunk a motorhoz, úgyhogy Jamest minden bizonnyal megbüntetik Salzburgban, és számára ezzel elveszett a hétvége.""Rob és Mikhail (Kozlovskiy) eltérő programot teljesített, elsősorban adatokat gyűjtöttek az autó működéséről, és a jövőbeni fejlesztés irányát próbálták meghatározni."
Mivel az autó méretei és főbb aerodinamikai tulajdonságai adottak, a motorért pedig az ORECA felel, az orosz csapat elsősorban a futómű fejlesztésén dolgozott.
"Ha minden a tervek szerint halad, az argentin hétvégére elkészülhet egy komolyabb fejlesztőcsomag" - zárta végre jó hírekkel Max Maximenko.
Mindez viszont azt is jelenti, hogy a június eleji oroszországi versenyen még nagyjából a jelenlegi konstrukcióval mennek majd a Ladák, tehát nem kevés szerencsére is szükségük lesz, hogy egy nagyot dobhassanak hazai közönség előtt.
A soron következő salzburgi versenyen viszont az erős motor ellenére sem számítanak komoly eredményekre az oroszok, szeretnék szorgalmasan tenni a dolgukat, és lehetőleg műszaki hibák nélkül teljesíteni a hétvégét.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21