Thompson_lada_sang_hatulrol

Fotó: Eurosport

Bizakodással indult, de csalódással zárult a Lada Sport Lukoil csapat számára a sanghaji WTCC hétvége szombati napja. James Thompson ígéretes köridőket futott használt gumikon a szabadedzések során, az FP2-t például a negyedik helyen zárta, mindössze öt tizeddel Yvan Muller mögött.
A brit pilóta és az orosz csapat így joggal reménykedett abban, hogy könnyedén bejutnak a Q2-be, ahol aztán megpróbálhatnak rámenni például a fordított rajtrácsos pole-re. De nem ez történt, JT már a Q1-ben elvérzett, új gumikon ugyanis megkétszereződött a hátránya az élbollyal szemben.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
4 ÓRÁJA
"Nagyon csalódott vagyok az időmérő nyújtott teljesítményünk miatt, hiszen a szabadedzéseken elért kilencedik és negyedik hely után minden okunk megvolt azt feltételezni, hogy tovább fejlődhetünk" - mondta Thompson.
"Annak ellenére, hogy csak egy tizeddel maradtam el a top12-től, úgy érzem, a vártnál sokkal gyengébb volt a tempónk."
"A legnagyobb problémát az jelentette, hogy új gumikon nem tudtunk olyan mértékben előre lépni, mint szerettünk volna. Most alaposan átnézzük az adatokat, és remélem, jelentőset tudunk gyorsulni holnapig."
A Lada Sanghaj előtt három bapon át Magny-Coursban tesztelt, és elsősorban az első futóműre helyeztek nagy hangsúlyt. Thompson pénteken még azt mondta, a harminc perces teszten elért ötödik hely a franciaországi munka eredménye. Ám úgy tűnik, az új beállítások új gumikon még nem igazán működnek.
A verseny szempontjából viszont még mindig ez a jobbik variáció, hiszen holnap a gumik kopásával párhuzamosan a Granták tempója közelebb kerülhet az élmezőnyéhez.
Thompson csapattársa, Mikhail Kozlovskiy megszenvedett a trükkös sanghaji körrel, az orosz srác 1,8 másodperces hátránnyal 21. lett.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25