Hétfőn hivatalossá vált, hogy Andy Priaulx idén nem tér vissza a Túraautó Világkupába, mert többet szeretne a fia versenyzői karrierjével foglalkozni, és a jelenlegi akadozó közlekedési feltételek között megoldhatatlan lenne, hogy kellő mértékben tudjon a WTCR-re is koncentrálni.Ezzel egy rendkívül értékes ülés szabadult fel a bajnokságban, és most mindenki azt találgatja, ki kerülhet Yvan Muller, Thed Björk és Yann Ehrlacher mellé a negyedik Lynk & Co-ba.
Érzi a pillanat jelentőségét a kínai márkával versenyző Cyan Racing is, amely kiadott egy videót a váltással kapcsolatban. A filmecske eleje összefoglalja a csapat tavalyi sikereit, majd bemutatja Priaulx búcsúját a csapatfőnöktől, Christian Dahl-tól.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A dolog az utolsó kockáknál válik érdekessé. Dahl elkezd az új versenyző keresésről beszélni, és megemlíti, hogy Cyan Racing számára most kedvező a piaci helyzet, hiszen több az elérhető jó túraautó-pilóta, mint az igazán versenyképes bajnokság. 
Majd következik egy nagyon különös párbeszéd. Björköt, és Fredrik Wahlen csapatmenedzsert látjuk, és a svéd pilóta éppen elpanaszolja a tavalyi év nehézségeit.
"Tavaly nagyon agresszívek voltak az ellenfelek, igaz Yvan?"
- mondja Björk.
A mondatot néhány bevágás követi a tavalyi Lynk & Co vs Hyundai incidensekről, majd a videó konferencia kapcsolatban lévő Yvan Muller így reagál:
"A csalókról akarsz beszélni?"
Vagy nem is ezt mondja? A mondat fonetikusan kb. így hangzik: "jú vánt tu tolk öbáut dö csítö?" De az az utolsó két szó kicsi olyan, mintha Muller azt mondaná: Pechito ('pö-csíto'). És amikor megpróbáltam tisztázni, hogy pontosan mi is hangzik el abban a mondatban, egy széles mosoly kíséretében annyi választ kaptam, hogy rám bízzák, miként értelmezem az elhangzottakat. 
Ebben tehát még egyáltalán nem lehetünk biztosak, abban már sokkal inkább, hogy miként festenek majd a Cyan Racing autói 2020-ban, hiszen a csapat nemrég bemutatta az új dizájnt. 

cyan-2020-2019.jpg

Fotó: Eurosport

Az összehasonlító képen jól látszik, hogy némileg egyszerűsödött a festés, az autó elejéről eltűnt a dupla Cyan felirat, az első kerekek mögül a csíkozás, és az autó oldalán is kevesebb a vonal. A legnagyobb változtatás viszont a küszöb vonalára húzott fekete sáv, amely sokat slankít az egyébként testes megjelenésű Lynk & Co 03 TCR-en.
Szerintem ez a fekete rész kifejezetten jót tesz az autó megjelenésének.  

cyan-2020-1.jpg

Fotó: Eurosport

cyan-2020-2.jpg

Fotó: Eurosport

cyan-2020-3.jpg

Fotó: Eurosport

cyan-2020-4.jpg

Fotó: Eurosport

cyan-2020-5.jpg

Fotó: Eurosport

WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21