Kubica_wrc_borul

Fotó: Eurosport

A makaói WTCC hétvégével egy időben Robert Kubica életébe először egy legfrissebb fejlesztésű WRC autóval (Citroen DS3 WRC) állt rajthoz az idényzáró Wales Ralin, ahol azonban nem sok öröme tellett a versenyzésben. Az első nap már a negyedik gyorsaságin egy árokban kötött ki, és csak jókora büntetéssel folytathatta a versenyt.
Másnap aztán rögtön az első szakaszon ismét felborult, amivel véget is ért számára az első komoly WRC-s megmérettetés. A baleseteket leszámítva a lengyel szokásához híven jó tempót autózott, és vastagon a pontszerzők közé tartozott.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Kubicát agresszív stílusa mellett ezúttal egy utolsó pillanatban történt navigátorcsere is veszélybe sodorta, hiszen a beugró Michele Ferrara olaszul olvasta neki az itinert (Kubica is jól beszéli a nyelvet, de mégis más), míg eddigi navigátora lengyelül dirigált.
A korábbi Forma-1-es sztár még a verseny előtt leszögezte, bármi is történjen Walesben, az semmilyen formában nem befolyásolja a jövőjét, és az Autosport értesülései szerint a balesetek ellenére tovább folynak a tárgyalások Kubica illetve két kérője, az M-Sport és a Citroen között.
"Innentől kezdve csak a jövővel foglalkozom. Ami Walesben történt az csalódást okozott, de semmin sem változtat" - mondta Kubica az Autosportnak.
Jelen állás szerint ha a lengyel végül a Citroenhez ír alá, akkor szinte biztosra vehető, hogy 2014-ben egy-két WTCC futamon is elindul a márka színeiben.
Íme az emlegetett két borulás videón:
Fotó: WRC
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21