Bár Robert Kubica jelenleg határozottan a WRC-ben képzeli el a jövőt, a lengyel pilóta az Autosport magazinnak úgy nyilatkozott, csak akkor marad a ralisportban, ha valakitől a teljes világbajnoki szezonra lehetőséget kap.
A korábbi F1-es pilóta az utóbbi időben a Citroen színeiben versenyzett a Rali Európa-bajnokságon (ERC) illetve a WRC2 kategóriában, és a franciák hajlanának is arra, hogy 2014-re betegyék a gyári csapatba, ám végleges döntés még nem született.
"Egy nagyon profi bajnokságból, az F1-ből érkeztem, és nem könnyű visszatalálni arra a szintre. Ha visszajövök ralizni, akkor egy jó programot szeretnék, komoly futamokkal és sok tesztlehetőséggel, mert csak így tudok fejlődni" - mondta Kubica.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Láttam, hogy bizonyos versenyeken gyors tudok lenni, de még hosszú utat kell bejárnom. Ha nem adódik egy jó lehetőség a raliban, akkor talán visszatérek a pályaversenyzéshez."
Egyelőre tehát úgy tűnik, a Citroen WRC csapatának kezében a kulcs. Ha úgy döntenek, hogy lehetőséget adnak Kubicának, akkor marad a WRC. Ha nem, akkor sem biztos, hogy elhagyja a francia márkát, hiszen nem kizárt, hogy megpróbálják meggyőzni a lengyelt egy WTCC-s szezonról.
Van azonban egy másik lehetőség is Kubica előtt. Akik nyomon követték eddigi pályafutását, bizonyára emlékeznek rá, hogy nem a Citroentől kapott először lehetőséget. Tavaly elsőként Malcolm Wilson csapata, az M-Sport ültette bele egy WRC-be, amikor egy Ford Fiestát tesztelhetett.
Wilson azóta is nyomon követi Kubica fejlődését, és az Autosport magazinnak nemrég elárulta, szívesen lehetőséget adna neki a 2014-es szezonban. Azért ennél egy picit több is történt, a hírek szerint jelenleg is folynak a tárgyalások a felek között.
"Sokféle lehetőséget látok arra, hogy miként építhetnénk őt be a csapatba. A gyorsasága letagadhatatlan, és szerintem még ennél is több van benne. Egy dolog biztos, ha hozzánk szerződik, nagyon jól bánásmódban részesül majd" - mondta Wilson.
Visszatérve a pályaautós lehetőségre: idén Kubica egy DTM-es autót is kipróbált, és nem kizárt, hogy a Német Túraautó Bajnokságra gondolt, amikor a pályás visszatérésről beszélt. Nem hivatalos információk szerint azonban a lengyel sérült keze nem elég erős ahhoz, hogy biztonságosan elvezesse a nagy kanyarsebességéről is híres DTM-es technikát.
Fotó: Robert Kubica FB
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21