Kubica_rali_citroen

Fotó: Eurosport

Már megint rali. Mi van veled, Lanti? :) De a viccet félretéve, Robert Kubica esetleges WTCC-s szerepvállalása nagyban függ attól, hogy miként alakul ralis pályafutása, ezért foglalkozom rendszeresebben azzal, ami a lengyel körül történik.
Kubica helyzete most még elég összetett. Nemrég az Autosportnak azt mondta, csak akkor akar tovább ralizni, ha valakitől egész éves szerződést kap a WRC-ben. A Citroen, és a Forddal versenyző M-Sport is az érdeklődők között van, ám egyelőre még egyik sem döntött.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
17 ÓRA
Ha az M-Sport (vagy egy másik gyártó) lesz a befutó, akkor hiába is várjuk a lengyelt a WTCC-be. Ha azonban Citroennél marad, akkor egy-két futamon biztosan rajthoz áll a Túraautó Világbajnokságon.
Ám egy olyan variáció sem teljesen kizárható, hogy a francia márka a WRC-ben helyett a WTCC-ben ad egész szezonra lehetőséget a lengyelnek. Annyi biztos, hogy Kubica azt mondta, ha nem kap egész évre szerződést a Rali Világbajnokságon, akkor elképzelhető, hogy visszatér a pályára.
Egyelőre azonban ettől még messze járunk, hiszen úgy tűnik, a Citroen is inkább a raliban tartaná Kubicát. Erre utal, hogy a lengyel a VB utolsó fordulóján, a Brit Ralin már a gyári csapat színeiben indulhat a DS3 fullos WRC változatával.

Alqassimi_citroen_rali

Fotó: Eurosport

Csak hogy mindenki tisztán lásson: Kubica idén a WRC2-ben szerepel a Citroen DS3 RRC típussal, ami egy valamivel "gyöngébb" modell. Most minden jel arra utal, hogy következő, spanyolországi versenyen bebiztosítja a bajnoki címet, az évzárón pedig már a nagy kategóriában "ünnepelhet".
"Abban állapodtunk meg Roberttel, hogy ha megnyeri a WRC2-t, akkor feljebb lép a top kategóriába. És bár jelen pillanatban még nem bajnok, de nagyon eredményes szezont tudhat maga mögött, ezért teljesen megérdemelten vezetheti majd a WRC autót a Brit Ralin" - mondta Yves Matton, a Citroen Racing csapatfőnöke.
Kubica korábban már ment WRC autóval, ám az még a jóval régebbi fejlesztésű C4 volt, az abszolút friss technikát most próbálhatja ki először.
"Ez az egyszeri lehetőség a gyári csapattal nagy dolog, ám komoly kihívás is. A Brit Rali nem szerepelt az eredeti terveim között, de örülök, hogy részem lehet ebben a különleges élményben" - tette hozzá Kubica.
A lengyel Khalid Al Quassimi autóját vezeti majd a november 14-e és 17-e között zajló versenyen.
Fotó: Lotos Group, Andrea Lavadinho
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32