Marrakesh_crash

Fotó: Eurosport

Az FIA Motorsport Világtanács által néhány napja jóváhagyott 2014-es WTCC naptár április 6-ával és a legendásan veszélyes marokkói utcai pályával kezdődik. Marrakeshben a szűk vonalvezetés és a poros aszfalt miatt szinte minden évben történnek kisebb-nagyobb balesetek, ezért nem feltétlenül szerencsés oda vinni a szezon első versenyét.
Az új szabályok miatt az autók egy számottevő része valószínűleg csak röviddel az idénynyitó előtt készül majd el, így a csapatok kevés tapasztalattal és nem túl sok tartalék alkatrésszel érkeznek majd Marrakeshbe.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
A Motorsport-Total által megkérdezettek többsége nem örül a marokkói idénynyitónak, sőt egyesekben az is felmerült, hogy kihagyják az első versenyt, és csak Franciaországban csatlakoznak a mezőnyhöz.
"A várost szeretem, de pálya borzalmas. Nem is igazi versenypálya, az egész arról szól, hogy az egyik betonfaltól a másikig csúszkálunk. Egyáltalán nem tűnik okos döntésnek, hogy oda viszik az idénynyitót" - mondta a Castrol Honda pilótája, Tiago Monteiro.
"Sok autó valószínűleg csak kevéssel a hétvége előtt készül majd el, alig lesz lehetőség tesztelni, alkatrészhiány léphet fel, és sok más egyéb probléma is előkerülhet. Nem jó ötlet, de nem én vagyok a főnök, úgyhogy megyünk, ahova küldenek."

Boardman_marrakesh_torott

Fotó: Eurosport

A privát alakulatokat még érzékenyebben érintheti a roncsderbis kezdés. A Wiechers Sport jövője ugyan még nem biztosított a WTCC-ben, Dominik Greiner viszont keményen dolgozik a maradáson, és a marrakeshi szezonkezdetről is markáns véleménye van.
"Vegyes érzéseim vannak. A versenyzők éppen csak, hogy visszatérnek a téli szünetről, a gyártók pedig az új autókat próbálgatják majd. Lehet, jobb lenne kihagyni az egészet, és inkább elmenni tesztelni" - töprengett Greiner.
Akadnak azonban olyanok is, akik nem lázadoznak a marokkói nyitány miatt. Tom Coronelnek például nagyjából mindegy, hol kezdődik a szezon.
"A versenyzőnek ez nem lehet probléma. Okosan kell menni, és akkor nem lesz semmi baj. Egy tesztnek kell felfogni az egészet. A Citroent úgysem tudjuk majd megverni, azt jobb, ha el is felejtjük" - idézi a hollandot az MST.
Jövőre kerek évfordulót ünnepel a WTCC, hiszen a 2014-es lesz a sorozat tizedik szezonja. Eddig két helyszínen rajtolt az évad: Monzában (05, 06, 12, 13) és Curitibában (07-11), így Marrakesh lehet a harmadik idénynyitó pálya. Már persze ha marad ez a versenynaptár, amire még nem vennék mérget.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28