Négy év után először idén a Bamboo Engineering nélkül rendezik a WTCC sorozat futamait, a silverstone-i csapat anyagi okokra hivatkozva passzolta a 2014-es szezont. Sokáig úgy volt, Richard Coleman alakulatához kerülhet kettő az RML által épített TC1-es Chevrolet Cruze-ok közül, ám a britek az utolsó pillanatban visszaléptek, így végül az All-Inkl.com Racing csapott le a kocsikra.
Nagyon komoly anyagi probléma azért nem lehetett a Bamboonál, hiszen a WTCC helyett az Endurance Világbajnokságra (WEC) neveztek be, ahol két korábbi túraautó vb-s pilótával, Alex MacDowall-el és Darryl O'Younggal a GTE Pro kategóriában indulnak egy Aston Martinnal.
Sőt, a gyorsabb sikerek érdekében a Bamboo egyesült az ázsiai Craft Racinggel, amely évek óta Astonnal indul a világ legkülönbözőbb megbízhatósági és GT versenyein. Az összeolvadás eredményeként a csapat azóta Craft-Bamboo néven szerepel a WEC-ben és az Ázsiai Le Mans sorozatban, ám a WTCC-ről sem tettek le teljesen.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"A csapat rendelkezik a szükséges képességekkel, hogy párhuzamosan szerepeljen a WEC-ben és a WTCC-ben. A mostani szezon során határozzuk majd meg a hosszabb távú terveinket, amelyek között ez a verzió is szerepel" - mondta Coleman, a Bamboo egyik alapítója.
A sikeres egyesülés után azonban egy komoly tragédia is érte az istállót, május elején kerékpározás közben elhunyt a Bamboo társalapítója, Nigel Vaulkhard. A hírek balesetről szóltak, ám a WTCC Blog úgy értesült, a 66 éves korábbi Porsche pilótával szívinfarktus végzett.
"Nigellel 2008-ban kezdtük el a közös munkát, és azóta közeli barátokká váltunk. Együtt alapítottunk a Bamboot, és ő volt az istálló egyik hajtóereje - elszántan, fáradhatatlanul dolgozott, és mindenkinél jobban hitt a csapatban" - emlékezett társára Richard Coleman.
Vaulkhard halála ellenére a Craft-Bamboo megy tovább a kijelölt úton, a WEC mellett versenyeznek az Ázsiai GT bajnokságban is, ahol a harmadik helyen zártak az idénynyitón. Azt egyelőre nehéz megmondani, hogy ezek az események milyen hatással lehetnek a csapat WTCC-s terveire.
A silverstone-i alakulat tavaly teljesítette legsikeresebb évét a Túraautó Világbajnokságon, James Nash két futamot is megnyert, az összetettben pedig harmadikként zárt Yvan Muller és Gabriele Tarquini mögött.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21