Lada_teszt

Fotó: Eurosport

Még a monzai idénynyitó előtt szeretne "megmérkőzni" ellenfeleivel a Lada gyári csapata - írja a Motorsport-Total. Az oroszok eddig teljes magányban, kizárólag a franciaországi Magny-Coursban tesztelték az új Lada Grantát, ám mindenképpen szeretnének egy olyan néhány napos gyakorlást is beiktatni, amely során a riválisok teljesítményével is összehasonlíthatják a sajátjukat. "Látni akarjuk, hogy hol állunk a többiekhez képest" - idézi a honlap Alekszej Dudukalot.
A Lada legközelebbi tesztjére február 25-e és 28-a között kerül sor, ismételten Magny-Courban, ahol várhatóan már a Lukoil által szponzorált orosz pilóta is kipróbálhatja a Grantát. Az eddigi tesztek során ugyanis csak James Thompson dolgozott az autóval, az orosz pedig hazája jégrali bajnokságában próbálta megvédeni tavaly megszerzett bajnoki címét.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
4 ÓRÁJA
Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor és hol rendezhetik meg a kollektív tesztnapot, ám valószínűleg a kisebb csapatok is benne lennének a dologban, mivel a Motorsport-Total értesülése szerint idén elmarad az első forduló előtti szokásos tesztnap. Márpedig közösen olcsóbb a pályabérlet, ami jó lehetőség a kevésbé tehetős csapatoknak.
Az eddig eltelt időszakban a Honda és az All-Inkl.com Münnich Motorsport tesztelt a legtöbbet, Tarquiniék öt, Bassengék pedig négy napot töltöttek pályán. A Ladával kapcsolatban ellentmondásos hírek érkeztek. Thompson két napot biztosan ment a Grantával Magny-Coursban, ám egyes források szerint azt megelőzően is volt egy kétnapos gyakorlás. Ami a jövőt illeti: ezen a héten tesztel a ROAL Motorsport, az azt követőn pedig a Lada, és korábban a Hondánál is úgy nyilatkoztak, hogy még februárban lesz egy teszt Monzában.
Fotó: James Thompson
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25