Kozlovskiy_arc

Fotó: Eurosport

Kicsit furcsán kezelik a médiát a Ladánál, de már megszoktuk. A monzai verseny után Jevgenyij Malinovszkij közölte, hogy gyakorlatilag eldőlt a kérdés, és Mikhail Kozlovszkij váltja a súlyos balesetet okozó Alekszej Dudukalot, ám hivatalos bejelentés csak később lesz. Ezt követően kijött a marrakeshi nevezési lista, rajta a fiatal orosz nevével, ám a csapat csak hétfőn "hozta nyilvánosságra" a cserét. Hogy mi értelme volt eddig várni, azt nem tudom, de ez legyen a legnagyobb problémánk.
Szóval akkor Kozlovszkij személyében bemutatkozik a 12. orosz pilóta a WTCC-ben. Az eddigiek közül Dudukalo volt a legeredményesebb, ő 46 futam során 37 pontot gyűjtött, és egyszer dobogóra is állt. Andrej Romanov 42, Viktor Sapovalov 31, Kirill Ladygin pedig 29 versenyen állt rajthoz a vb-n, pontot azonban sem ők, sem a többi, néhány futamos orosz pilóta nem szerzett.
WTCR
A riválisokat meglepte a Hyundai Elantra N TCR BoP-je
2 ÓRA
A 23 esztendős Kozlovszkij 12 évesen kezdett gokartozni, hét évvel később pedig megnyerte a SEAT León orosz kupát. Újabb két esztendő múlva az Orosz Túraautó Bajnokságban lett első a kistúraautó kategóriában, a tavalyi pedig éppen egy Lada Grantával versenyzett az RTCC-ben.
"Boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Lada Sport Lukoilhoz. Minden túraautó versenyző arról álmodik, hogy a WTCC-ben menjen, és ez alól én sem vagyok kivétel. Minden meg fogok tenni, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam. Viszont Marrakeshben bemutatkozni teszt nélkül nem lesz könnyű, de bízom benne, hogy nem kell majd sok idő az autó megszokásához. A Granta nem teljesen új számomra, tavaly egy nagyon hasonló kocsival mentem az orosz bajnokságban" - mondta Kozlovszkij.
A Lada Sport Lukoil részéről a csapatfőnök Viktor Sapovalov köszöntötte az új pilótát.
"Mikhail egy fiatal és tehetséges versenyző. Biztos vagyok benne, hogy képes lesz hamar alkalmazkodni az autóhoz, a csapathoz és a világbajnoksághoz is. Ehhez minden támogatást meg fog kapni tőlünk. Dolgoztunk már vele az orosz bajnokságban, ahol a Lukoil Racing Team Lada istálló színeiben nálunk versenyzett, és hiszem, hogy az együttműködésünk a WTCC-ben is sikeres lesz" - tette hozzá Sapovalov.
A marrakeshi hétvége pénteken 14:00-kor kezdődik egy fél órás teszttel.
Fotó: Lada Sport Lukoil
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
16/05/2021 07:45
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18