Kozlovszkij_arc

Fotó: Eurosport

A Túraautó Világbajnokság hatodik állomását az orosz főváros közelében felépített Moscow Raceway-en rendezik, a (jelen állás szerint) egyetlen olyan helyszínen, amely a mezőny jelentős részének ismeretlen terület. Mindössze két versenyző mondhatja el magáról, hogy már ment a moszkvai körön, Tom Coronel, aki tavaly egy kupás Renault Mégane-nal szerepelt az Európa-kupa versenyein, és az orosz Mihail Kozlovszkij. A WTCC hivatalos honlapja utóbbit kérte fel a kör bemutatására.
"A Moscow Raceway egy nagyon szép pálya, de én is csak egyszer versenyeztem ott, egy bajnoki hétvégén. Egy közepesen gyors pályának nevezném, nem hasonlítható például a salzburgihoz. Van egy nagyon hosszú egyenes, a második szektor viszont elég kanyargós, és az első is érdekes. Tulajdonképpen mindenféle kanyar megtalálható a vonalvezetésben" - mondta Kozlovszkij az fiawtcc.com-nak.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A moszkvai pályát Hermann Tilke tervezte, és 2008 októberében kezdődtek az építési munkálatok. 2009 elején Bernie Ecclestone ejtette a helyszínt a következő évi forma-1-es naptárból, emiatt egy időre leállt az építkezés, de végül tavaly június 13-án hivatalosan is megnyitotta kapuit a Moscow Raceway.
A WTCC által is használt Grand Prix pálya 3955 méter hosszú, az egyenes pedig 873 méteres, amely végén egy kilencven foknál élesebb szögű balkanyar jelent ideális előzési pontot. A forma-1-es autók akár 311 km/h-s tempóra is képesek lennének a féktáv előtt. A pálya többi részét a legváltozatosabb kanyarok tarkítják, ami biztosítja, hogy a csapatoknak nem lesz könnyű dolga a beállítással.

Moscow_raceway

Fotó: Eurosport

Tavaly a Renault Világsorozat versenyével debütált a pálya, ahol Tom Coronel is rajthoz állt a Mégane Trophyban.  A karosszériás autók között Albert Costa futotta a legjobb időt, a spanyol 1:41.637-et ment a második futamon durván 31 fokos aszfalthőmérsékletnél. A Mégane Trophy és a WTCC között nagyjából öt másodperc a különbség az előbbi javára, tehát 1:46 körüli legjobb időkre lehet számítani. Ez persze sok más tényezőtől is függ.
Egy jól elkapott kör során akár 134 km/h-s átlagot is mehetnek a világbajnokság versenyzői, ha a Mégane-kupa eredményeiből indulunk ki.
Kozlovszkij és a Lada kettőzött erővel készül hazai versenyére, jelenleg éppen Szmolenszkben tesztelnek a jövő hétvégi forduló előtt. Az orosz pilóta titkon abban reménykedik, hogy számára olyan lesz Moszkvában versenyezni, mint Mehdi Bennaninak Marrakeshben vagy Michelisz Norbertnek a Hungaroringen.
"Szeretném, ha az én esetemben is ez lenne a helyzet, de majd meglátjuk, hányan jönnek ki. A pálya nincs túl közel Moszkvához, körülbelül nyolcvan kilométer a távolság. Várunk mindenkit, és reméljük, sokan szurkolnak majd nekünk. Nagyon fontos lenne"- zárta Kozlovszkij.
A moszkvai WTCC hétvége jövő hét pénteken kettő órakor kezdődik egy félórás teszttel.
Fotó: Moscow Raceway, WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21