Bár a WTCC-ben idén inkább a küszködés jutott neki osztályrészül, a Lada Sport Lukoil orosz pilótája, Mikhail Kozlovskiy szombaton megmutatta, nem véletlenül őt választották a Túraautó Világbajnokságon szereplő gyári csapat "hazai" versenyzőjének.
A Lada Granta egyelőre alkalmatlan komoly eredmények elérésére, Kozlo az év elején ugyan összeszedett egy ötödik helyezést, ám az leginkább a szerencsének volt köszönhető. Azóta egy pontot még sikerült összekaparnia a Salzburgringen, ám többre nem futotta, ráadásul ő az egyetlen olyan TC1-es pilóta, aki még nem járt idén a Q2-ben.
A WTCC-ben tehát nincs sok oka az örömre, szombaton viszont a Moscow Racewayen egyenlő feltételek között szállhatott ringbe, és megmutatta, képes gyorsan alkalmazkodni, és a tempóval sincs gond. A DTM betétfutamaként megrendeztek egy Volkswagen Scirocco Legendák versenyét, ahol a jól ismert kupás autóval nemzetközi hírességek és helyi pilóták csapatták a WTCC által is meglátogatott pályán.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Egész ütős mezőny jött össze az oroszországi futamra, íme egy hevenyészett kis válogatás: Markku Alen (rali világbajnok - 1978), Jan Lammers (Le Mans 24h győztes - 1988, F1 - 23 futam), Manuel Reuter (Le Mans 24h győztes - 1989, 1996, DTM pilóta), Mika Salo (F1 - 109 futam), Nicola Larini (WTCC futamgyőztes), Andrey Karginov (Dakar győztes - 2014), Jerzy Dudek (korábbi Liverpool és Real Madrid kapus), Sven Hannawald (olimpiai bajnok síugró).
Kozlo számára jól kezdődött a hétvége, a szabadedzéseken nagyon hamar megszokta a 2.0 literes turbós, nagyjából 223 LE-s kupás Sciroccot, a pályaismerettel pedig egyébként sem volt gondja. Az FP1-et a második helyen zárta, az FP2-n pedig ő volt a leggyorsabb, így szinte már csalódásként élhette meg, hogy a futamra "csak" a harmadik kockát sikerült megszereznie.

VW_scirocco_gen

Fotó: Eurosport

A pole-ból Lammers indulhatott, de elrontotta a rajtot, és elveszítette a vezetést. A 13 körös futam során végig komoly csaták zajlottak a dobogós helyekért, a holland mellett Larini, Reuter és Kozlovskiy vívott az első három helyezésért. A negyedik körben a kelleténél kicsit messzebbre repült a síugró bajnok, Hannawald egy orosz pilótával ütközött, és a biztonsági autóra is szükség volt.
A hajrában aztán Reuter is áldozatul esett, ő Viktor Shaitarral akadt össze, és a boxban fejezte be a futamot. A leintésnél Larini állt az élen, mögötte Lammers lett a második, Kozlovskiy pedig a dobogó harmadik fokára állhatott.
"Számomra ez hazai ügy volt, hiszen csak néhány hete mentünk itt a WTCC mezőnnyel. Persze szerettem volna nyerni, de nincs semmi szégyellnivaló abban sem, hogy két korábbi F1-es pilóta, Nicola Larini és Jan Lammers mögött a harmadik helyen zártam" - értékelt röviden a Lada pilótája.

VW_scirocco_csajok

Fotó: Eurosport

Show-versenyt természetesen nem rendezhetnek csinos hölgypilóták nélkül; Sciroccoba ült két Playmate, Inessa Tushkanova és Doreen Seidel is, igaz mindketten rendelkeznek már autós tapasztalatokkal. Az orosz nem ért célba, ő ütközött Hannewalddal, a német viszont nagyot ment, és az utolsó helyről indulva nyolcadik lett.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21