Monteiro_rus_honda_qp

Fotó: Eurosport

Egy WTCC-s hírekkel is foglalkozó spanyol blog nemrég arról írt, hogy az FIA illetve Túraautó Világbajnokság szervezői kötelezően előírnák a gyári csapatoknak, hogy minimum három versenyautót indítsanak a 2014-es szezonban.
Mint arról más sokat beszéltünk, a következő év amolyan átmeneti időszak lesz a WTCC életében, amikor egy mezőnyben versenyeznek majd a régi és az új szabályok szerint épített autók. Egyelőre komoly gondot okoz, hogy meglehetősen kevés új technika elkészülésére van kihívás, amin a spanyolok szerint a fent említett lépéssel segítene a rendező.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
Bár az említett blog általában jól értesült, a hírt érdemes némi kritikával illetni, hiszen rajtuk kívül egyelőre senki nem beszélt erről a lehetőségről.
Az eddig bejelentett gyártók közül a Lada és a Citroen is három gyári autót tervez, a Hondánál azonban eddig következetesen arról beszéltek, hogy két gyári és két privát Civic-ben gondolkodnak.
A spanyolok egyébként már azt is tudni vélik, hogy amennyiben lesz harmadik gyári Honda, azt vagy Tom Coronel vagy Alain Menu vezetheti majd.
Több illetékessel is felvettük a kapcsolatot, részletek később.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23