Viktor Sapovalov szerint még egyáltalán nem biztos, hogy a Lukoil, és támogatottja, Alekszej Dudukalo a jövőre érkező Lada csapatnál folytatja 2013-ban. Az AvtoVAZ részéről Vladiszlav Nezsvanykin a Moszkvai Autószalonon szellőztette meg az összebútorozás lehetőségét, ám jelenleg úgy tűnik, még csak tárgyalási fázisban van az ügy.
Nezsvanykin az championat.com oldalnak árulta el, hogy az orosz olajcég milliói, és Aleszkej Dudukalo is a Ladához tart, így jövőre várhatón ő lesz James Thompson csapattársa az alakuló gyári istállónál. A TouringCarTimes azonban utánajárt a kérdésnek, és kiderült, egyelőre még nem született hivatalos döntést.
Mint kiderült a Lukoil számára a Lada mellett továbbra is áll a SEAT-os lehetőség. A Chevrolet távozásával ugyanis még az sem elképzelhetetlen, hogy némi gyári támogatással újra bajnokesélyes autó válhat a Leóból, az újonnan épített Lada Grantáról viszont ma még senki sem tudja megmondani, mire lehet képes 2013-ban. A Lukoil Racing Team Gabriele Tarquini révén jelenleg negyedik a bajnokságban a három gyári Cruze mögött, és szoros együttműködésben dolgozik a spanyol gyárral. A 2009-es világbajnok ugyan jövőre távozik a Hondához, ám egy jó pilótával (mondjuk Yvan Mullerrel, aki már volt világbajnok SEAT-tal) akár az összetettért is versenybe szállhat a Lukoil.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Ez persze mind csak találgatás, az viszont tény, hogy Sapovalov megerősített Neil Hudsonnak, egyelőre nincs aláírt megállapodás a Lukoil és a Lada Sport között, bár valóban folynak a tárgyalások. A Lukoil nem kívánt kommentálni a híreket.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21